PEVAČICE NOVU GODINU VOLE DA DOČEKAJU U CRVENOM DONJEM VEŠU: Evo šta kažu Katarina, Zlata, Sara i VIKI!
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

PEVAČICE NOVU GODINU VOLE DA DOČEKAJU U CRVENOM DONJEM VEŠU: Evo šta kažu Katarina, Zlata, Sara i VIKI!

Stars -

Katarina Grujić, Sanja Đorđević, Sara Reljić i Viki Miljković samo su neke od pevačica koje za svaki slučaj osiguravaju običajima svoju sreću u narednoj godini.

Crveno donje rublje, koje datira još iz srednjeg veka, ranije je bilo zabranjeno. Danas je situacija potpuno drugačija, pa poznate ličnosti svoj novogodišnji veš ispod svečane haljine povezuju sa srećom i blagostanjem. Današnji običaj nošenja crvenog donjeg veša na prelasku iz stare u novu godinu koriste pre svega oni koji u godini koja sledi žele da nađu ljubav.

Viki Miljković
foto: Printscreen/Premijera

Iako je srećno udata već godinama, pevačica Viki Miljković svojevremeno je u jednoj emisiji otkrila da je jedna od onih koji se služe ovim (gotovo nepisanim) pravilom.

- Uvek nosim crveni veš za Novu godinu. To je lepo za sreću i radost. Kažu da će ti, kada za doček obučeš nešto crveno, cela godina biti lepa - tvrdila je Viki.

Kaći Grujić ovaj običaj se sigurno "isplatio", jer danas uživa u ljubavi sa Markom Gobeljićem.

Katarina Grujić, Marko Gobeljić
foto: Printscreen/Instagram

- Svake godine praktikujem crveni veš. To obavezno ispoštujem - otvoreno je rekla kroz osmeh Grujićeva, dok je i Sara Reljić potvrdila da za doček, kakav god bio, ne odstupa od važnog pravila - crveni donji veš je neizostavan.

Sara Reljić
foto: Printscreen/Instagram

Sanja Đorđević, u nadi da će tako oterati urok, spremna je da ode i korak dalje od toga.

- Novu godinu dočekujem u crvenom vešu zbog uroka, ali i sa kilogramom soli na ramenima, da bacam okolo, da se ne vrati više nikad ovakva godina - rekla je sve Sanja.

Zlata Petrović, međutim, ne veruje u te stvari, a ljubavi je dosad imala brojne. U srećnija vremena, dok je doček skoro pa pod obavezno bio radni dan, nije obraćala mnogo pažnje na takve stvari. Gledala je samo da se sve slaže sa autfitom.

- Nemam te probleme, treba ovo ili ono. Ja uvek radim, pa nemam tu mogućnost. Zavisi šta obučem, ne mogu da nosim, na primer, belo i crveni veš - istakla je ona.

Zlata Petrović
foto: Damir Dervišagić

Inače, po verovanju, nije samo crvena boja ta koja se birala. Recimo, žuti veš oblačili bi oni koji bi priželjkivali više novca nego što su imali u prethodnoj godini. Takođe, ne valja "preći" u 1. januar u dugovima, niti iznositi bilo šta iz kuće, pa ni mrvice hleba sa stolnjaka.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/K.Đ/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja