DRŽI EKSTREMNU DIJETU I NIŠTA NE JEDE! Vesna de Vinči bez HRANE bila 42 dana i smršala 13,5 KG, a ovo PIJE kad GLADUJE
Foto: Vladimir Šporčić

ekstremno

DRŽI EKSTREMNU DIJETU I NIŠTA NE JEDE! Vesna de Vinči bez HRANE bila 42 dana i smršala 13,5 KG, a ovo PIJE kad GLADUJE

Stars -

Vesna de Vinča (63) kaže da je izdržala bez hrane 42 dana i tako smršala 13,5 kilograma. Organizatorka izbora za mis Srbije povremeno se suzdržava jela i na taj način čisti i obnavlja svoj organizam.

- Bila sam izveštač RTS sa ratišta 1991. godine i zbog tog stresa sam obolela od štitne žlezde. Nisam htela da pijem lekove, nego sam po savetu doktora Rudolfa Brojsa počela da gladujem i tako čistim telo od toksina. Zahvaljujući tome uspela sam da izlečim štitnu žlezdu bez i kakvih lekova ili operacije. Od tada praktikujem gladovanje jednom godišnje - priča Vesna.

Ona objašnjava da uglavnom gladuje tri-četiri nedelje, a u oktobru 2020. uspela je bez hrane da preživi čak 42 dana.

- Taj metod gladovanja naziva se autofagija i podrazumeva da se organizam gladovanjem hrani resursima iz sopstvenog tela. U prvoj fazi se odvija detoksikacija. Posle toga organizam počinje da "jede" sve viškove u telu: masti, ugljene hidrate, celulit... Kada organizam to sve „pojede", mi splasnemo i prelazimo u treću fazu u kojoj se uništavaju najopasnije patogene forme u organizmu: izrasline, ciste, miomi. Tada iz nas nestaju mnoge bolesti. Na ovaj način se može čak izlečiti i kancer u početnim fazama - tvrdi De Vinča.

De Vinča objašnjava kako izgleda njen režim ishrane kada je na detoksu.

- Ujutru kada ustanem, prvo istrljam desni zeolitom, jer nam se tu skuplja najviše otrova. Nakon toga popijem jednu čašu tog minerala razmućenog u mlakoj vodi. Zatim popijem čajeve od žalfije, kantariona, nane i matičnjaka, a posle toga uzmem vodu sa limunom. U vreme ručka popijem sok koji je mešavina cvekle, šargarepe, rotkve, celera i krompira. Pred spavanje uzimam čaj od valerijane ili matičnjaka i ponovo jednu čašu zeolita. Na taj način izgubila sam 13,5 kilograma, a dobila mnogo elana i energije. Vesna kaže da joj nije predstavljalo problem da 42 dana izdrži bez hrane jer autofagiju praktikuje već 30 godina.

- Gladovanje je najbolje upražnjavati kao preventivu. Za početnike koji žele da isprobaju ovu metodu čišćenja organizma pre poručila bih "kaskadno gladovanje”. To znači da dva dana jedeš, dva dana ne jedeš, i sve tako do pet dana - kaže De Vinči.

Vesna de Vinča
foto: Printscreen

OVO VESNA DE VINČA PIJE KAD GLADUJE

DORUČAK: Zeolit, čaj od žalfije u kombinaciji s čajevima od kantaiona, nane i matičnjaka

RUČAK: sok od cvekle (60%), šargarepe (20%), rotkve, celera i krompira

UŽINA: voda sa limunom

VEČERA: Čaj od valerijane i matičnjaka i zeolit

limun, đumbir, beli luk, napitak
foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track