ŠAULIĆI DOBILI 200.000 EVRA ODŠTETE ZA ŠABANOVU SMRT: Goca vratila unapred uzete honorare i kupila sinu auto!
Foto: Damir Dervišagić

Osiguranje

ŠAULIĆI DOBILI 200.000 EVRA ODŠTETE ZA ŠABANOVU SMRT: Goca vratila unapred uzete honorare i kupila sinu auto!

Stars -

Danas su se navršile dve godine od pogibije Šabana Šaulića u blizini nemačkog grada Bilefeld. Od tada su se članovi njegove porodice, osim ćerke Ilde, retko pojavljivali u javnosti, a još ređe su govorili o toj bolnoj temi. Njegova udovica Gordana Šaulić se i dalje ne oglašava, a kako smo saznali, s nestrpljenjem čeka kada će biti određen datum za nastavak suđenja Alsinu Leventu, koji je izazvao sudar u kojem su poginule dve osobe.

Šaban Šaulić
foto: Dragana Udovičić

Takođe, saznajemo od ljudi iz okruženja porodice, Gordana je rešila i pitanje životnog osiguranja kralja narodne muzike. Prema njihovim navodima, Šabanova udovica je od austrijske osiguravajuće kompanije prošle godine dobila blizu 200.000 evra jer je Šaban kod njih više od deceniju uplaćivao novac za slučaj nesreće ili povrede. Od tih para, kaže jedan naš sagovornik, Gordana je vratila deo duga koji je nastao jer je unapred uzimala novac za Šaulićeve nastupe, a reč je o sumi od blizu 250.000 evra.

Nekim vlasnicima diskoteka ona je unazad dve godine vraćala pare u ratama, tako da je potraživanje skoro u potpunosti izmirila. Ostatak novca od dobijenog životnog osiguranja Gordana je dala sinu Mihajlu za džip "mercedes".

Šaban Šaulić, Gordana Šaulić, razvod
foto: Damir Dervišagić

Osim rešenih dugovanja, Šabanova udovica ne mora da brine ni za materijalnu situaciju jer joj je pripala penzija koju je njen pokojni suprug uplaćivao u Austriji. Iako se ranije spekulisalo da je u pitanju svota od 2.000 evra mesečno, prema našim saznanjima, reč je o znatnoj manjem iznosu - 850 evra. Inače, ubrzo nakon tragedije Gordana se iselila iz kuće u kojoj je živela na Dedinju.

Reč je o velelepnoj vili koju su njih dvoje gradili nekoliko godina, s namerom da u njoj provedu mirniji deo života, kada Šaulić prestane da peva. S obzirom na to da im se ta velika želja nije ispunila, Goca je odlučila da se preseli u stan u kojem je porodica pre toga boravila, a vilu iznajmljuje jednoj ambasadi za, navodno, 5.000 evra mesečno.

Izvori bliski porodici pokojne zvezde kažu nam da Šabanova supruga nipošto nije želela da sama živi u tolikoj kući, čije je održavanje papreno skupo, pa je rentiranjem rešila taj problem.

Korona odložila suđenje

Leventu preti kazna od četiri godine zatvora

Šaban je poginuo pri povratku sa koncerta u Bilefeldu na auto-putu, u automobil u kojem se nalazio sa svojim kumom Slobodanom Stojadinovićem i vozačem, klavijaturistom Mirsadom Kerićem, koji je takođe izgubio život. U njihov automobil udarilo je vozilo kojim je upravljao Alsin Levent, a koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole. Suđenje turskom državljaninu s prebivalištem u Nemačkoj za ubistvo u saobraćaju pauzirano je zbog korone, a prema ranijim navodima, preti mu kazna od četiri godine zatvora.

Šaban Šaulić, Alsin Levent
foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

Ivan Ercegovčević / foto: Damir Dervišagić

BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track