Guča: Profesoru Veljku majstorsko pismo

Sabor trubača

Guča: Profesoru Veljku majstorsko pismo

Stars -
Veljko Ostojić iz Zlakusa kraj Užica pobednik je 52. Sabora trubača

Ko zna - zna!Veljko Ostojić, trubač iz sela Zlakusa kod Užica, pobednik je 52. Dragačevskog sabora trubača u Guči. Veljko odsvirao profesorski, što i ne čudi jer već u septembru treba da diplomira na Fakultetu muzičke umetnosti, na odseku za trubu. On će tako postati prvi fakultetski obrazovan narodni trubač u Srbiji! U međuvremenu, Ostojić već radi kao profesor trube u muzičkoj školi u Užicu.Veljko je samouki trubač, tajne zanata učio je prvo od dede Boška, trubačke legende ovog kraja, i oca Dragana, a onda je i upisao fakultet.- Ovo mi je treća pobeda u Guči, posle koje sleduje i majstorsko pismo, najveće priznanje koje jedan trubač u Srbiji može da dobije. To je drugo majstorsko pismo u porodici, prvo je, još davno, dobio deda Boško - kaže Veljko.Osim Veljka, i Miroslav Ilić je preksinoć bacio Guču u trans.- U Guči me uvek ovako lepo dočekaju. Osećaj je predivan. Ova manifestacije je posebna i za mene i za narod Srbije - rekao je Miroslav.

Miroslav Ilić
Miroslav Ilić

U Guči su, kao i uvek, gosti više nego dobro raspoloženi
U Guči su, kao i uvek, gosti više nego dobro raspoloženi

Zlatna truba Dejanu JevđićuNagrada publike, Zlatna truba Sabora ove godine pripala je Dejanu Jevđiću iz Požege. Za najbolji orkestar proglašena je „Barka“ iz Knjaževca. Druga truba Sabora je, iza Veljka Ostojića, Ekrem Mamutović iz Vranja, a treća Saša Krstić iz Zagužanja. Drugi orkestar Sabora je orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, a treći je Bojana Krstića iz istog mesta. Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar „Zao Taro Lajt“, koji predvode Milojko Đurić i Ljubivoje Diković.

Pod gasom 260 vozačaSaobraćajna policija je na putevima oko Guče do subote uveče kontrolisala 5.171 vozilo, a otkriven je 561 prekršaj. Iz saobraćaja je zbog vožnje „pod gasom“ isključeno 260 vozača, a njih 35 moralo je na trežnjenje u Čačak, jer su za volanom zatečeni sa više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track