01:13

KOMEMORACIJA PREDRAGU ŽIVKOVIĆU TOZOVCU: Porodica i poznati stigli da se poslednji put pozdravi sa legendom narodne muzike!

DIRLJIV GOVOR

KUM POKOJNOG TOZOVCA POSVETIO EMOTIVNE REČI NA KOMEMORACIJI: Bio si čovek radosti i ljubavi! Voleo si život više od svih NAS

Stars -

Legenda narodne muzike Predrag Živković Tozovac koji je preminuo 6. aprila, danas će biti ispraćen na večni počinak u 15 sati, a održana je i komemoracija.

Kolege, porodica i prijatelji okupili su se da se poslednji put pozdrave sa pevačem, bilo je i suza, a komemoracija je završena pesmom "Violino, ne sviraj".

1 / 5 Foto: Uroš Arsić

Njegov kum i najbolji prijatelj Ratko Rađenović održao je potresan govor i osvrnuo se na životni put legendarnog pevača narodne muzike:

- Dragi i voljeni kume, supružniče, oče i pobratime, govoriću jezikom tvoje majke Budimke koju si neizmerno voleo, a prerano izgubio. Ona te odmila zvala Dragane moj. Bio si i ostao čovek radosti i ljubavi. Tvoje srce prestalo je da kuca 6. aprila. Nikada u mom nemirnom životu nisam upoznao takvu ljudsku gromatu, spoj intelektualizma i životne brige neslućenih razmera. Voleo si život više od svih nas, čekali smo zore, kako pesnik Dobrica Erić kaže: 'Tamo gde Dunav grli Savu, nizvodno od Ade Ciganlije. Svi najvažniji pogledi na najvažniju tačku Balkana kraj Šumadijske grede i našu patrijaršije. Biće naši spomenici življenja'.

1 / 6 Foto: Jelena Stuparušić

Kurir.rs

Bonus video:

01:35

LEPA LUKIĆ GUŠILA SE U SUZAMA NA KOMEMORACIJI: Ređale se slike iz mladosti sa Tozovcem, a pevačica se rasplakala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track