REPER ŠA MALTRETIRA KOKOŠKE U ZADRUZI: Za šutiranje domaćih životinja može u ZATVOR do DVE GODINE!
Foto: Printscreen YT

SKANDALOZNO

REPER ŠA MALTRETIRA KOKOŠKE U ZADRUZI: Za šutiranje domaćih životinja može u ZATVOR do DVE GODINE!

Stars -

Nasilje u rijaliti programu „Zadruga" odavno je postalo svakodnevnica, ali poslednjih dana gledaoci sve više svedoče i scenama u kojima rijaliti učesnici svoju agresiju i bes ispoljavaju nad nedužnim životinjama.

Nenad Aleksić Ša
foto: Printscreen YT

Poslednji u nizu koji je to učinio, bio je reper Nenad Aleksić Ša, koji je išutirao nedužne kokoške, nakon žučne rasprave sa svojom ljubavnicom Tarom Simov.

Kako se vidi na snimku i fotografijama koje objavljujemo, on je krvnički, više puta uz najužasnije psovke udarao nogom nedužne domaće životinje, koje su mu se našle na putu.

- Beži bre, mrš u p.. m.. rinu! Beži bre od mene, mrš! - ponavljao je unezvereni Ša, svaki put kada bi šutnuo kokoške.

Inače, sve vreme je držao u ruci limenku piva, pa se pretpostavlja da je bio i pod uticajem alkohola.

Nenad Aleksić Ša
foto: Printscreen YT

Ukoliko se nadležni organi pozabave ovim slučajem nasilja nad životinjama, a na šta mi apelujemo, te se dokaže da je ovaj reper kriv, on bi mogao da odgovara na osnovu dva zakona koji se odnose na zlodelo koje je učinio.

Najpre, to je Zakon o dobrobiti životinija, koji objašnjava da je zlostavljanje svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama, kojim se namerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska celovitost životinje i izaziva smrt. Članom 7. ovog zakona, zlostavljanje životinje je zabranjeno, a svako ko se ogluši o ovo, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara.

Međutim, zlostavljanje životinja zabranjeno je i Krivičnim zakonikom Srbije i o njemu govori član 269. u kom se kaže da će se onaj ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

Kurir.rs/A.P.

.BONUS VIDEO:

00:29

LENA KOVAČEVIĆ UŽIVO U PULSU SRBIJE: Učim da balansiram stvari u životu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track