GRČKA VAŽNO OBAVEŠTENJE!
Foto: Promo

GRČKA VAŽNO OBAVEŠTENJE!

Stars -

Svi bismo u Grčku na more, a kako do Grčke? Evo informacija sa graničnih prelaza. “Travelland” agencija deli sa vama iskustva sa lica mesta.

Travelland
foto: Promo

“U susret letnjoj sezoni u Grčkoj, delimo sa vama informacije sa graničnih prelaza kako bi svima bila jasnija situacija i olakšano putovanje svim našim putnicima koji su se opredelili da leto provedu u Grčkoj” – prenose iz turističke agencije “Travelland”. Kako saznajemo, glavni i najvažniji dokument je PLF obrazac. Njegova popunjenost određuje način prelaska. Ukoliko nije naveden tačan prolaz, granica se ne može preći. Takav dokument postoji za veliku većinu zemalja kako bi se stalo na put dezinformacijama i kako se ne bi okrivljavao grčki narod, a posebno da putnnici ne proživljavaju lažni “pakao”. To je obaveza, primer su Kipar i druge razvijene zemlje, a sve u cilju bezbednog zdravlja svih nas. Na granici svi putnici prilažu pasoš i potvrde o vakcinaciji ili o negativnom PCR testu. Deca do 5 godina ne moraju da imaju "Covid potvrde".

Ono što treba posebno naglasiti da gužvi na graničnom prelazu Promahonas nema. Evzoni je takođe prohodan, a broj vozila u toku dana je ograničen do 1. juna. “Skreće se pažnja da se na granici Makedonije poštuje policijski čas koji je na snazi u zemlji, tako da i granični prelaz ne radi u to vreme za njhove građane. Kolanu vozila mogu da formiraju samo Makedonci koji čekaju da prođe policijski čas. Za srpske turiste te mere ne važe tako da je prolaz obezbeđen. Svakako preporučujemo da se ide preko Bugarske jer je put odličan, i bukvalno nema nikoga. ” – poručuju iz agencije “Travelland”. Takođe dodaju, da se svi putnici mogu informisati samo na sajtu Ambasade Grčke i sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track