OVO SU SVI LAZIĆEVI PREKRŠAJI! DARKO REKORDER PO KRŠENJU ZAKONA, pevač pravi prekršaje ko od šale
Foto: Filip Plavčić, Damir Dervišagić

Bogata biografija

OVO SU SVI LAZIĆEVI PREKRŠAJI! DARKO REKORDER PO KRŠENJU ZAKONA, pevač pravi prekršaje ko od šale

Stars -

Darkovo kršenje zakona datira od pre osam godina, pa postoji mogućnost da mu se zbog brojnosti prekršaja i ponovljenih dela neke prekršajne prijave preinače u krivične.

Jedno od poslednjih bilo je u aprilu 2020. godine, kada je zaustavljen u okolini Bogatića u automobilu s prijateljima za vreme policijskog časa. Napisana mu je prijava od 80.000, iako je propisana kazna za ovo delo 150.00 dinara. Međutim, pevač je pred sudijom za prekršaje molio da mu se ona smanji. Nakon mesec dana opet je uhvaćen da upravlja autom iako nema dozvolu.

Darko Lazić
foto: Kurir, Damir Dervišagić

Policija ga je zaustavila u mestu Subotište kod Brestača, a on se pravdao time da je morao da sedne za volan jer je njegov tek rođeni sin Aleksej imao visoku temperaturu i trebalo je hitno da ode kod lekara. U novembru 2013. godine folker je vozio automobil kojem je istekla registracija, da bi dve godine kasnije vozio 80 kilometara na sat više nego što je to dozvoljeno van naseljenog mesta u Beogradu. Samo mesec dana posle vozio je bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje, što je ponovio nekoliko nedelja kasnije. U julu iste godine napravio je dva prekršaja - vožnja pod zabranom i bez vozačke dozvole. Naredne 2016, u avgustu, nepropisno je parkirao u ulici u Beogradu, a tri meseca posle u mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže od propisanog. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole.

Darko Lazić
foto: Kurir

U novembru (2016) komunalna policija mu je napisala kaznu za nepropisno parkiranje na beogradskom aerodromu, a u decembru je kažnjen sa 15.000 dinara, plus 1.500 troškova suda što nije hteo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime u trenutku kada je prošao kroz crveno na semaforu. Tu kaznu još nije platio. Naredne godine nepropisno je parkirao u opštini Rakovica, a u aprilu 2018. uhvaćen u vožnji bez vozačke dozvole, kada je prekoračio brzinu i u naseljenom mestu vozio 100 kilometara na čas. Iste godine u oktobru ponovo je uhvaćen zbog brze vožnje i bez dozvole.

Ko će da mu stane na put

Postavlja se pitanje dokle će Lazić da divlja i krši zakon i propise, te da dovodi u opasnost kako sebe, tako i druge učesnike u saobraćaju. Da li je potrebno da zbog njegove bahatosti strada neko nevin, ko poštuje sve saobraćajne propise? Očigledno da ga to ne interesuje, sudeći po izjavi koju je svojevremeno dao za medije, nakon teške saobraćajne nezgode pre tri godine. - A šta više može da mi se dogodi?! I što bih se ja uopšte ostavio volana, kad hoću ponovo da polažem, i uvek ću sesti za volan. Jedva čekam da dobijem dozvolu da mogu da vozim. Volim da vozim i uvek ću voziti, samo što ću se ovaj put potruditi da dobijem dozvolu i da vozim lepo kao svi ostali građani - rekao je Darko.

Kurir.rs, foto: Damir Dervišagić

Bonus video:

02:40

Pevac Lepi i njegov drug Miladin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track