BARONESA, ZBOG DA JEDEŠ GO*VNA Vesna de Vinča žestoko oplela po Evroviziji, Azdejković joj spustio: Štikle su prvo NOSILI muškarci
Foto: Damir Dervišagić

fajt

BARONESA, ZBOG DA JEDEŠ GO*VNA Vesna de Vinča žestoko oplela po Evroviziji, Azdejković joj spustio: Štikle su prvo NOSILI muškarci

Stars -

Vesna de Vinča, predsednica kompanije „Mis Ju“, podelila je status na Fejsbuku komentarišući nedavno završenu Evroviziju u Roterdamu i poruke koje ovaj muzički festival šalje. Naslov ovog virtuelnog „traktata" je „Šta Eurosong govori o budućnosti Evrope", a u njemu je, između ostalog, napisano: "Svi su svesni da je evropska kultura na svom zalasku i da su ovakvi globalni događaji vesnici svetskog globalizma, a ujedno i ritualni performansi čiji je cilj metafizičko povezivanje sadašnjosti sa željenom vremenskom linijom u budućnosti. Pre svega svima je jasno da je Eurosong LGBT propagator, koji za cilj ima promovisanje nastrane kulture i uništavanje one tradicionalne. Govoriti o gej izvođačima i njihovom lobiju na ovakvim dešavanjima bi bilo suvišno i očito je to jedan od glavnih kriterijuma u nameštanju pobednika i odabiru takmičara".

Međutim primetni su i drugi jaki uticaji, pre svega fenimistički, migrantski, transhumanistički, narkomanski - stoji u statusu gospođe de Vinče.

PRISETI SE LUJA XIV

Predrag Azdejković, gej aktivista i urednika "Optimiste“, prokomentarisao je status i stavove koje zastupa De Vinča.

- Ja bih tu najradije citirao našu najpoznatiju srpsku filozofkinju Natašu Bekvalac i rekao: „Zbog da jedeš govna!". Ali, kada bi se baronesa de Vinča prisetila svoje mladosti i kako se oblačio njen ispisnik Luj XIV, znala bi da su štikle prvo nosili muškarci. Ono što smo videli na Evroviziji je već toliko puta viđeno do sada da nije ništa originalno već sve sama reciklaža. Setimo se Mika Džegera, Dejvida Bouvija, Prinsa, pa i našeg Olivera Mandića! Tako da samo polupismena i neinformisana osoba može da lupeta ovakve gluposti - rekao je Azdejković.

Predrag Azdejković
foto: Damir Dervišagić

kurir.rs/alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track