SJAJAN POČETAK DRUGE POLUFINALNE NEDELJE! Radenovićke probile led njihovim burgerom, za savršenstvo na tanjiru dobile OCENU 10!
Foto: Kurir televizija

MAJKE I SNAJKE

SJAJAN POČETAK DRUGE POLUFINALNE NEDELJE! Radenovićke probile led njihovim burgerom, za savršenstvo na tanjiru dobile OCENU 10!

Stars -

Kulinaski šou "Majke&Snajke" na Kurir televiziji nastavlja sa svojim polufinalnim emisijama.

Emisiju gde se majke i snajke takmiče koja je bolja kuvarica vode pevačica Seka Aleksić i kuvar Radomir Raša Vlačić, a nagrada je 4.300.000 dinara i porodična vikendica. Osim glavne nagrade, tu su nedeljne i dnevne. Dnevna od 10.000 dinara, a nedeljna 100.000 dinara.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Polufinalna pravila igre su da se tokom sedmice takmiči pet porodica, dok svakog dana jedan par snajki i majki ima priliku da u roku od 60 minuta pokaže kulinarsko umeće. Za nabavku imaju 90 sekundi. Na pijaci se nalazi tajni sastojak koji ako pronađu njihovo jelo može biti samo ukusnije.

Preostale majke i snajke ocenjuju jela, ali i voditeljski par Seka i Raša, dok muž donosi nagradu od 10.000 dinara ijedan dodatni bod ako pogodi čije je jelo.

Porodice koje su se plasirale u polufinale su:

Radenović, Kovačević, Aleksić, Batlak i Stojković

Danas su za nas u najpopularnijem kulinarskom šou kuvale snajka Sunčica I majka Đurđina. Njih dve su ukrstile varjače kako bi sebi obezbedile prolazak u finale.

U ulozi žirija smo imali prilike da vidimo majke i snajke.

Snajke: Ana, Roberta, Sanja I Zorica

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Majke: Vera, Duška, Sonja I Kata

majke i snajke
foto: Kurir televizija

RETROSPEKTIVA PORODICE RADENOVIĆ:

Porodica Radenović dolazi iz Jagodine. Majka Sunčica je majstor za testa, Đurđina kaže da je dosta o kuvanju naučila od svoje svekrve. Đurđina je jedina Sunčičina snajka, jer se drugi sin još uvek nije oženio. Seka im je u jednoj od emisija udelila compliment po tome da su unele sunce u studio, dok je Rašu Sunčica podsetila na opersku divu.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

IZVLAČENJE KOVERTE:

Đurđina je za promenu prepustila snajki Sunčlci da izvuče kovertu sa zadatkom, što je ona odbila i zamolila da se nastavi u starom dobrom načinu izvlačenja koverti, verovatno smatrajući da je svekrva talična. Njihov zadatak je bio burger sa punjenim krompirom.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

NABAVLJANJE NAMIRNICA:

Pre nego što su počele sa prikupljanjem namirnica, Seka je Sunčici I Đurđini saopštila novo pravilo za nabavku, a to je da imaju dva minuta manje da uzmu sve što im je potrebno za pripremanje jela, [to je majku I snajku pomalo zabrinulo.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

I pre nego što je vreme isteklo, snajka i majka su uspele da pokupe sve namirnice, što je za svaku pohvalu.

KUVANJE

Dame su počele sa pripremanjem hrane, a Seka je bila uzbuđena, jer je jedva čekala da proba burgere koje će spremati Sunčica i Đurđina. Članice žirija koje predstavljaju snajke su pažljivo gledale šta radi Đurđina, dok su žiri iz tabora majki su se raspraljale da li za spremanje ovoj jela treba dodati luk. Složile su se za ne, iako ga je Sunčica dodala, ali su se složile da ona ovo jelo sprema po svom ukusu. Majku Sunčica polako je uhvatila panika, jer prolaze minuti, a jelo se još uvek nije skuvano, pa joj je Seka predložila da izvadi krompir i seče ga na pola. Ipak, Sunčica je bila u pravu, pa se neki od krompira nisu skuvali, pa joj je Raša savetovao da stavi isečene krompire u šerpu i tako da ih kuva.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Đurđina je izbušila krompir kako bi dodala sastojke, a potom je postavila pljeskavicu da se peče. Iako je do serviranja jela ostalo šest minuta, Đurđina i Sunčica su završile sa svojim zadatkom i ubrzo je sve bilo spremno. Pri serviranju je bilo malo napeto, pa je Raša morao da priskoči Đurđini u pomoć, ali su završili na vreme.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Snajke su bile iznenađene Đurđinim pripremanjem hrane, neke su imale zamerku da je krompir prepečen, ali su imale sve pohvale za pripremljeno jelo. Žiri koji su predstavljale majke, imale su zamerku što se luk osetio malo više I što je krompir bio živ, ali su i one bile prezadovoljne kako je Sunčica napravila ovaj burger.

majke i snajke
foto: Kurir televizija
majke i snajke
foto: Kurir televizija

MILOŠ:

Miloš je nakon degustacije pohvalio jedan od burgera i rekao da je ukusniji i hrskaviji i rekao ovo jelo pravila njegova žena Đina i bio je u pravu.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Radenovići su osvojili nagradu od 10.000 dinara I jedan poen, a za savršeno jelo dobili su 20 poena. Sutra za nas u emisiji “Majke i Snajke” u 57. epizodi kuva porodica Kovačević.

Gledajte "Majke&Snajke" svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20 časova i reprizu narednog dana u 15.05 časova.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:24

U PI**KU MATERINU! Snajka u programu uživo POBESNELA i psovala! Seka i Raša je JEDVA smirili, a evo šta je toliko IZNERVIRALO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track