RATKO MLADIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Evo kako se oglasio Veljko Ražnatović
Foto: Nemanja Nikolić, EPA/Jerry Lampen

dao svoj sud

RATKO MLADIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Evo kako se oglasio Veljko Ražnatović

Stars -

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu danas je potvrdilo kaznu doživotnog zatvora nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, potvrdio je njegov sin Darko Mladić.

Ratko Mladić
foto: EPA/Jerry Lampen

Ovim povodom se oglasio i Veljko Ražnatović.

On je na svom Instagram profilu pokazao nezadovoljstvo, te naveo da je ovo presuda srpskom narodu:

- Danas se ne piše presuda Ratku Mladiću. Piše se celom srpskom narodu. Imajte to uvek na umu - pisalo je u Instagram objavi Ražnatovića.

Veljko Ražnatović
foto: Printscreen

Veljko je takođe objavio fotografiju Borisa Tadića na kojoj je napisao:

"Najgora je kazna biti izdajnik. Neka ti sudi Gospod u počinku, neka večnost ne zaboravi tvoju slabost. Tamo gde je Srpski soko leteo, ti si gmizao i palacao jezikom", napisao je on.

Veljko Ražnatović
foto: Printscreen

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

00:19

TAMARA ĐURIĆ BAHATA! Starleta nepropisno parkirala CRVENI FERARI, pa sve to snimala i objavila na Instagram!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track