01:17

Bojana Grbović u Pulsu Srbije o slučaju pevačice Tanje Savić

KURIR TELEVIZIJA

PSIHOLOG O SLUČAJU TANJE SAVIĆ: NEOPHODNO je da se POMIRI sa ocem dece, ukoliko želi da ona budu srećna!

Stars -

Slučaj Tanje Savić kojoj je pre godinu dana suprug Dušan Jovančević, kako je ona navela, oteo decu i odveo u Australiju konačno je dobio srećan kraj.

Sinovi su danas sa majkom sleteli u Srbiju i uputili se u Smederevo gde će živeti.

Slučaj je dobio srećan, ali da li i koliko ova promena može uticati na decu objasnila psiholov Bojana Grbović.

Bojana Grbović, Puls Srbije
foto: Kurir televizija

- Sada imamo jedan proces prilagođavanja, psihološkog prilagođavanja dece na nove uslove, a to je da se ponovo uspostavi sibioza između majke i deteta, jedna zdrava veza koja je ključna za njihov rast i razvoj - rekla je Grbovićeva, a potom prokomentarisala kako bi sama Tanja mogla da se snađe u svemu ovome i koliko bi joj bilo teško, s obzirom na to da će sama odgajati svoje sinove.

Tanja Savić
foto: Nikola Anđić

- Sa psihološkog vidika ovde se uvek jačaju neke ličnosti. Sada je važno da ona svu pažnju i emociju jedne zrele majke usmeri ka deci, da se ona pravilno razvijaju. Ona ima prava da bira, hoće li biti u kontaktu sa njim ili ne. Ima prava da se obrati bilo kome ako joj je potrebna psihološka podrška, da bi je usmerili u kom smeru bi ona trebalo da radi sa svojom decom, naravno, ukoliko ona smatra da njeni resursi nisu dovoljno zreli - rekla je psiholog.

Bojana Grbović, Puls Srbije
foto: Kurir televizija

Psihološkinja je navela da bi pevačica trebalo da se pomiri sa Dušanom i uspostavi normalna komunikacija, barem zbog sinova kako ne bi osetili neki vid posledica zbog čitave situacije.

- Trebalo bi da njih dvoje imaju zdravu komunikacije, jer ovde pričamo o interesu dvoje dece. Deca ne smeju da osete odsustvo oca, jer suona ipak bila mesecima sa njim - rekla je Grbovićeva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track