JEDAN ŠABANOV VELIKI HIT NAPISAO JE ROKER: Čak su se nekad družili u Krčedinu, a evo koji njegov kolega je u pitanju!
Foto: Dragana Udovičić

MALO KO ZNA

JEDAN ŠABANOV VELIKI HIT NAPISAO JE ROKER: Čak su se nekad družili u Krčedinu, a evo koji njegov kolega je u pitanju!

Stars -

Dino Merlin, Momčilo Bajagić Bajaga, pisali su pesme za Svetlanu Cecu Ražnatović, Vesnu Zmijanac, a frontmen „Riblje čorbe” Bora Đorđević napisao je jedan od najvećih hitova Šabana Šaulića.

U pitanju je „Prikrašću se tebi pod prozore” iz 1985, koja je u narodu postala poznatija kao „Preskočiću tarabu i jarak”.

Šaban Šaulić
foto: Vladimir Šporčić

- Imao sam tu čast da Šaban otpeva i komponuje moj tekst „Preskočiću tarabu i jarak” - otkrio je jednom prilikom čuveni roker, pa je nastavio o tome da on i pevač imaju i isti hobi, te kako su se združili u Krčedinu.

- Imamo i zajedničku strast, pecanje. Baš u Krčedinu smo se družili posredstvom našeg prijatelja Miloša. Igrali smo i fudbal zajedno za estradnu reprezentaciju protiv Italije. On i Miša Mijatović su igrali odlično - ispričao je svojevremeno Bora.

Podsećamo, Šaban Šaulić doživeo je saobraćajnu nesreću u nedelju rano ujutru posle nastupa u Nemačkoj. Nakon toga je, uprkos brzoj intervenciji lekara, preminuo u bolnici od srčanog udara u 68. godini.

koncert Riblje Čorbe, Tasmajdan Stadion, 16.8.2021., Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Espreso

Bonus video:

00:18

LJUBA ALIČIĆ OPLEO O MLAĐIM KOLEGAMA: Ovo danas je TRLA BABA DLAN, za mene su pevači Šaban, Sinan i Miroslav Ilić! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track