POBEDA KURIRA! NATERALI SMO ŠOLAKA DA POŠTUJE ZAKON: Sa Cecom je potpisao ugovor i moraće da plati porez!
Foto: Damir Dervišagić, ATAImages, Vladimir Šporčić

pobeda kurira

POBEDA KURIRA! NATERALI SMO ŠOLAKA DA POŠTUJE ZAKON: Sa Cecom je potpisao ugovor i moraće da plati porez!

Stars -

Dnevni list Kurir totalno je raskrinkao osnivača i suvlasnika Junajted grupe Dragana Šolaka i njegovo prljavo poslovanje.

Prvi konkretni dokaz da smo bili u pravu kada smo otkrivali javnosti da su finansijske malverzacije ove firme vodile do utaje poreza jeste potpisan ugovor pevačice Svetlane Ražnatović sa Grandom, produkcijskom kućom koja je deo Junajted grupe.

Za razliku od dosadašnjeg rada na crno članova žirija Zvezda Granda i fiktivnih ugovora sa njima, o čemu smo detaljno pisali, Šolak je za Cecu morao da odustane od razrađene šeme utajivanja poreza i sa njom ugovori saradnju kako to zakon nalaže.Tako barem tvrdi nova članica žirija.

Šolak, REM
foto: Beta/Miloš Miškov, Shutterstock, Printscreen

Fantomski ugovori - Ugovorom je sve precizirano, vrlo detaljno, a naravno da će porez biti plaćen, kao i za sve druge poslovne angažmane - rekla je Ražnatovićeva za Kurir. Šolak je morao uđe u legalne tokove očigledno pritisnut činjenicama kojima je Kurir razobličio pravu sliku o poslovanju njegove imperije u kojoj caruje imprerativ da se po svaki cenu izbegne plaćanje poreza državi. Nakon što smo razotkrili sve mutne radnje koje su pratile zabavni šou, Šolak je verovatno postao svestan da se Grand, kao deo njegove velike imperije, sada našao pod lupom javnosti, pa nije smeo da rizikuje još jedan marifetluk u vidu fantomskog ugovora.

Zvezde Granda, Dragan Šolak
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Ipak, ostaje pitanje da li će Junajted grupa u potpunosti odustati od kriminala i utaje poreza, pa će i za ostale članove žirija, za koje je utvrđeno da su novac od honorara primali po principu keš na ruke, ugovoriti saradnju shodno zakonu - potpisati validan ugovor i platiti porez na taj poslovni aranžman. Ili će, pak, Šolak nastaviti da poznata imena u žiriju popularnog muzičkog serijala gura u svoje finansijske mahinacije i tako od njih pravi svoje saučesnike u utaji poreza. Takođe, pitanje je i da li će neko u državi i dalje nastaviti da štiti Šolaka ili će se konačno pokrenuti istraga o njegovom mutnom poslovanju.

Saša Popović, Dragan Šolak
foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, screenshot

Podsetimo, Kurir je jasno pokazao kako je funkcionisala Šolakova šema za ovu kriminalnu radnju, što su dve osobe imenom to i potvrdile. Grand je članovima žirija Zvezda Granda preko fiktivnih ugovora isplaćivao 500 ili 1.000 evra po emisiji, a ostatak novca, koji se broji u hiljadama evra, davao je u kešu na ruke. Time se godinama zaobilazi poreski sistem i nanosi ogromna šteta državnoj kasi.

Dragan Šolak, Saša Popović, Grand Produkcija, Zvezde Granda, Utaja Poreza
foto: Kurir

Enormne zarade Da je sve tačno, potvrdio je, između ostalih, bivši član žirija Aca Lukas, koji je rekao da je video da direktor Granda Saša Popović daje keš, dok je producent Saša Mirković otkrio da Marija Šerifović, aktuelni član žirija, dobija novac na ruke. I sam Popović je pre dve godine u emisiji spomenuo da Jelena Karleuša, koju je Ceca upravo zamenila, ne sedi u žiriju za džabe, da je za to odlično plaćena.

Aca Lukas
foto: Printscreen

Zarade članova žirija pomenutog takmičenja po emisiji su ogromne: Dragan Stojković Bosanac - 2.000 evra, Đorđe David - 3.000 evra, Violeta Viki Miljković i Ana Bekuta po 2.500 evra, Marija Šerifović - 4.500 evra, dok je Jelena Karleuša po svakoj emisiji zarađivala čak 6.000 evra. Kako u jednoj sezoni ima 40 emisija ovog takmičenja, prostom računicom dođe se do toga da Stojković zaradi godišnje 80.000 evra, Miljkoviceva i Bekuta po 100.000 evra, Đorde David 120.000 evra, Šefirović 180.000 evra, a Karleuša 240.000 evra. Ražnatovićeva će za sezonu dobiti 200.000 evra.

Zvezde Granda
foto: Ana Paunković

Razdor između žirija i produkcije Veliki razdor je, inače, nedavno nastao između produkcije "Granda" i članova žirija muzičkog takmicenja. Naime, članovi žirija se boje da bi oni mogli biti kolateralna šteta ukoliko se pokrene zvanična istraga. Kako se može čuti među njima, oni ne žele da odgovaraju zbog tuđih mutnih radnji. Dodatno nezadovoljstvo u žiriju je povećalo i saopštenje pres-službe "Granda", u kojem su im dodelili maltene status pevača početnika. Produkcija je u saopštenju članove žirija svela na jadne zvezdice koje volontiraju za promociju. Iz "Granda" o članovima žirija govore kao o početnicima kojima je potreban marketing, kao da nije reč o velikim imenima i zvezdama domaće estrade.

Svetlana Ražnatović, Ceca, Ceca Ražnatović, Zvezde Granda
foto: ATAImages, Dado Đilas, Dragana Udovičić

Kurir.rs

Bonus video:

01:16

KURIR SAZNAJE: Junajted grupa krši zakone i izbegava poreze!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track