Najnovije vesti

CECA JE 30 GODINA ČEKALA DA SE SLIKA S NJIM: Pevačica je ostala fascinirana Minjom Subotom, nekad su se ovako zajedno SMEJALI
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

USPOMENA

CECA JE 30 GODINA ČEKALA DA SE SLIKA S NJIM: Pevačica je ostala fascinirana Minjom Subotom, nekad su se ovako zajedno SMEJALI

Stars

Legendarni voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini, a brojne poznate ličnosti oprostile su se od njega na društvenim mrežama.

Jednom prilikom Ceca Ražnatović slikala se sa Minjom, idolom svog detinjstva, a tada nije krila oduševljenje. Ona je na Instagramu 2017. godine objavila fotografiju sa Minjom koji ju je zagrlio, a oboje su bili nasmejani.

"Idol iz detinjstva, živa legenda, Minja Subota... Čovek izuzetne harizme i energije... Fascinirana", napisala je tada u opisu fotografije pevačica.

Podsetimo, Minja je rođen u Sarajevu 08.11.1938. godine. Bio je član Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike Srbije i USUFa Srbije.

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji. Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima: "Beogradsko proleće"(nagrada žirija novinara), "Beogradsko proleće" dečja pesma (nekoliko nagrada žirija),"Festival vojničke pesme"...

Minja Subota
foto: Filip Plavčić

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

Između ostalih to su pesme: "Deca su ukras sveta","Išli smo u Afriku", "Rekao sam brezi i topoli", "Telefonijada", "Povrćijada", "Kolo", "Razbole se lisica"... U Republici Srpskoj bio je voditelj "Nedeljnog popodneva" BN televizije i autor i voditelj dečje serije "Mali zmajevci".

Minja Subota
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/K.Đ.

Bonus video:

Oproštaj Minje Subote od Đorđa Marjanovića
01:37

Oproštaj Minje Subote od Đorđa Marjanovića

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja