00:28

Sahrana Marinka Rokvića na Bežanijskom groblju

VELIKI GUBITAK

SAHRANJEN MARINKO ROKVIĆ: Porodica se u suzama DRŽALA ZAJEDNO i pomolila za njegovu dušu, Nikolin govor RASPLAKAO SVE (KURIR TV)

Stars -

Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra, a u njegovu čast održana je komemoracija, pa su se svi uputili ka Novom bežanijskom groblju gde je pevač sahranjen.

Opelo je održano ispred hrama Svetog Tome.

00:18

ZAUVEK U MOM SRCU: Venac Marinkove udovice Slavice od belih, roze i ljubičastih ruža rasplakao sve, a tek njena poruka (FOTO)

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Udovica Slavica i sinovi Marko i Nikola neutešni su zbog velikog gubitka, pa su sa bolom primali saučešće Marinkovih kolega sa estrade i prijatelja, kao i onih koji su cenili rad pevača.

02:11

NIKOLA ROKVIĆ DOVEO SVE DO SUZA POTRESNIM GOVOROM NA SAHRANI OCA MARINKA: Unuk Despot ti je obećao da će naći lek protiv smrti

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Ana Paunković

Tokom sahrane, Marinkova porodica sve vreme se držala za ruke i pomolila za njegovu dušu.

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić

Venac porodice ubačen je u grob, a udovica Slavica nastavila je da stoji neutešna kraj groba.

1 / 11 Foto: Nikola Anđić
Marinko Rokvić, sahrana
foto: Zorana Jevtić

"Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima... Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Akio budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići pitaju gde si, Despot je obećao da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost", pričao je Nikola Rokvić na sahrani kroz suze.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Mali pomen počeo je kod grobnice.

00:18

Sahrana Marinka Rokvića, kreće povorka

Počeli su sa sviranjem pesme "Jedina moja", a Vesni Zmijanac je pozlilo. Pevačica je sela na obližnju klupu i pokušala da dođe sebi.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Nikola Anđić

Ono što je posebno dirnulo sve prisutne jeste venac koji je Marinkova udovica posvetila mužu. Slavica je stavila venac na kom je pisalo: "Zauvek u mom srcu, neutešna Slavica", a buket je bio sačinjen od belih, roze i ljubičastih ruža.

Povorka kreće ka mestu gde će Marinko Rokvić biti sahranjen. Pored brojnih imena sa estrade koja su se pojavila na groblju, tu je bio i pevač Šako Polumenta.

1 / 17 Foto: Nikola Anđić
Marinko Rokvić, sahrana
foto: Nikola Anđić

"Gledajući njegov osmeh na licu, siguran sam da se preselio u Carstvo Nebesko. Bio je anđeoske duše i glasa, velikog srca. Učinio je mnogo za svoju porodicu, narod i Crkvu", rekao je vladika Justin o Marinku i prenosi najiskrenije saucesce patrijarha Porfirija u čije je ime dosao na opelo.

1 / 9 Foto: Kurir

Inače, opelo je držalo 14 sveštenika za sve, a ranije je počelo za porodicu. Kada se završilo, usledili su govori.

1 / 17 Foto: Zorana Jevtić

Počelo je opelo, a Nikola Rokvić nije mogao da zaustavi suze. Sve vreme je uz njega bila supruga Bojana Barović. Dragan Kojić Keba, Baja Mali Knindža, Mitar Mirić i pevačica Ivana Šašić izjavili su saučešće porodici Rokvić koja je jedva izdržala da ostane pribrana tokom opela.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Neda Ukraden pojavila se i izjavila saučešće porodici, a Bojana Barović slomila se na groblju i nije mogla da izdrži, a da ne plače.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Nikola Anđić

Predsednik Aleksandar Vučić došao je na sahranu pevaču Marinku Rokviću zajedno sa direktorom BIA Bratislavom Gašićem. Ivica Dačić stigao je na groblje.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Nikola Anđić

Vučić je doneo veliki venac od belih ruža, gerbera i ljiljana, na kojem je pisalo "Poslednji pozdrav". On je kasnije izjavio saučešće porodici.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Pevačica Jelena Karleuša, Ilda Šaulić i pevač Saša Matić sa bratom Dejanom došli su da se poslednji put pozdrave sa preminulim kolegom.

1 / 16 Foto: Ana Paunković

Opelo će služiti episkop hvostanski Justin, vikar patrijarha srpskog Porfirija.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Zorana Jevtić

Kasnije su stigli i Marinkovi prijatelji sa estrade Ana Bekuta sa Mirom Škorić i Aco Pejović. Tu je bio je Dragan Stojković Bosanac, Ivan Milinković, Vesna Zmijanac i Aleksandra Prijović sa mužem Filipom Živojinovićem.

00:20

Aleksandar Vučić dosao na sahranu Marinka Rokvića

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Zorana Jevtić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je na sahranu Marinka Rokvića.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić
Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Kovčeg je iznet iz kapele, a najbliži su primali saučešće.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Andrej Maričić pojavio se na groblju, kao i Nada Topčagić sa suprugom Zlatkom.

00:20

Sahrana Marinka Rokvića

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Marinkova grobnica nalazi se odmah iza crkve Sv. Tome gde će biti održano opelo. Aca Ilić, Biljana Jevtić i Endži Marić došli su na sahranu.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Pevači Beki Bekić i Željko Samardžić došli su na sahranu i sve vreme nosili maske poštujući epidemiološke mere. Vanja Udovičić i Miša Mijatović takođe su se pojavili.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Kurir

Marinko je najveći buket dobio od komšija.

Miljana Plavšić
foto: Kurir

Marinkov dugogodišnji prijatelj i pevač Nenad Knežević Knez nije krio tugu kada je stigao među prvima na groblje. Takođe se pojavila Milena Plavšić.

00:15

Andrej Maričić dosao na sahranu Marinka Rokvića

Podsetimo, na komemoraciji su Ana Bekuta, Miša Mijatović i Radiša Urošević govorima rasplakali sve prisutne, a udovicu je posebno pogodio momenat kada je zasvirala harmonika. Tu su bile i snaje pokojnog pevača Bojana i Sara.

1 / 10 Foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/K.Đ/A.D/A.P.

Bonus video:

02:48

RADIŠA UROŠEVIĆ SVAKO JUTRO I VEČE MOLIO SE ZA MARINKA ROKVIĆA: Na komemoraciji ispričao kakve poruke je dobijao od pevača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track