ONI ŽELE DA PREDSTAVLJAJU SRBIJU NA EVROVIZIJI Goca Tržan, Dušan Svilar, Sara: Veliki broj poznatih u IGRI, samo jedan je POBEDNIK
Foto: AP/Peter Dejong, Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

evo kada će se održati

ONI ŽELE DA PREDSTAVLJAJU SRBIJU NA EVROVIZIJI Goca Tržan, Dušan Svilar, Sara: Veliki broj poznatih u IGRI, samo jedan je POBEDNIK

Stars -

Prvog decembra završene su prijave za "Pesmu Evrovizije" gde će se birati predstavnik naše zemlje za 66. izbor za najbolju pesmu Evrope.

Kako "Blic" saznaje, ove godine među prijavljenim kandidatima ima najviše javnosti poznatih ličnosti, koje su već ostvarile zavidnu karijeru.

Naime, na adresu Muzičke redakcije RTSa, u Takovskoj 10 stiglo je oko 150 kompozicija koje ispunjavaju uslove konkursa i ušle su u izbor RTS-ovog takmičenja za Pesmu Evrovizije.

sARA jO
foto: Kurir TV

Pesme su navodno poslali: Sara Jo, Angelina, Goca Tržan, Igor Simić, kao i Dušan Svilar čiju pesmu je radio Bajaga. Pretpostavlja se da ima još izvođača koji su poznati na našoj muzičkoj sceni, ali se njihova imena čuvaju u tajnosti, a ovo je samo deo dugačkog spiska. Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a najavila je da će u narednih desetak dana stručna komisija, koju čine muzički urednici RTS-a preslušati sve kompozicije koje su ispunile uslove iz konkursa.

Nakon toga, izbor će biti sužen na pesme koje će se takmičiti u televizijskom šou programu, od kojih će najbolja predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. u Italiji u Torinu. Detalje o takmičenju znaćemo početkom naredne godine, a broj učesnika zavisiće od kvaliteta pristiglih prijava, objasnila je Kovačevićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, izbor za "Pesmu Evrovizije" trebalo bi da se održi u poslednjoj nedelji februara i biće održan u studiju RTSa na Košutnjaku.

Goca Tržan
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/Blic/M.M.

Bonus video:

01:57

GOCU TRŽAN NAPADAJU ZBOG FOTKE SA HIRURŠKOG STOLA: Pevačica im zapušila usta jednom rečenicom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track