01:25

PROŠLO JE 40 DANA OD SMRTI MARINKA ROKVIĆA: Porodica neutešna, sveštenici drže molitvu

STIGLI NAJBLIŽI

PROŠLO 40 DANA OD SMRTI MARINKA ROKVIĆA: Udovica donela KALE na grob i poljubila krst, sinovi neutešni, a nema nikog sa ESTRADE

Stars -

Marinko Rokvić preminuo je pre 40 dana i izgubio borbu s rakom pankreasa u 68. godini, a sada se na groblju se okupila njegova porodica i najbliži.

Marinko je sahranjen na Novom bežanijskom groblju, a njegova udovica Slavica donela je kale i poljubila grob. Tu su bili i Marinkovi sinovi Marko i Nikola, kao i vanbračni sin Dario.

Marinko Rokvić, pomen
foto: Ana Paunković

Dario je prvi put za Kurir otvorio dušu o pokojnom ocu.

"Juče sam došao, biću 10 dana. Pamtim kakav je dobar čovek bio, ostavio je primer na nas, ostavio je pesme i uspomene. Omiljena pesma mi je "Zavela me svetla velikoga grada". Sada sam kod Marka, biću i kod Nikole, držimo se zajedno još otkako smo deca bili", pričao je on.

00:05

KUMU POKOJNOG ROKVIĆA SE SLOŠILO: Gušio se u suzama od početka pomena, ne može da se pomiri da Marinka nema

Marinko Rokvić, pomen
foto: Ana Paunković

Rokvićev kum nije mogao da dođe sebi, pa se rasplakao još na početku pomena. U jednom trenutku Slavica je morala da mu donese vodu, pa je seo na klupu kako bi se oporavio.

Marinko Rokvić, 40 dana
foto: Ana Paunković

Među prisutnima je i Boško Đurovski, bivši fudbaler. Udovica Slavica sve vreme je lila suze nad Marinkovim grobom, kao i njen sin Nikola.

Marinko Rokvić, pomen
foto: Ana Paunković

Stigla je i majka Markove supruge Sare i stoji pored porodice kao podrška, a sveštenici su održali molitvu.

1 / 10 Foto: Ana Paunković

- Što se tiče njegove bolesti, nije imao nikakve simptome. Sasvim slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Nemačke, koji je ovde došao da se prekontroliše. Tada mu je otkrivena bolest ali, nažalost, bila je već u odmaklom stadijumu. Na skeneru nije izgledalo da je toliko strašno, ali kada je urađen rez, lekari su videli da je već otišlo sve predaleko. Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko meseci. On je uspeo godinu dana da poživi - rekao je nedavno Nikola Rokvić.

Marinko Rokvić, pomen
foto: Ana Denda

Kurir.rs/K.Đ/A.D.

Bonus video:

00:57

MARINKO JE VOLEO HARMONIKU, ONA GA I ISPRATILA Scena koja CEPA DUŠU: Harmonikaši poslednji put Marinku odsvirali Jedina moja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track