52 GODINE SU ME ŠIKANIRALI NA ESTRADI, POTCENJEN SAM, NANETA MI JE BOL! Hasan Dudić očajan što je ostao bez nacionalne penzije!
Foto: Printscreen

nije mu lako

52 GODINE SU ME ŠIKANIRALI NA ESTRADI, POTCENJEN SAM, NANETA MI JE BOL! Hasan Dudić očajan što je ostao bez nacionalne penzije!

Stars -

Pevač Hasan Dudić neretko ističe koliko je razočaran što njegov rad nije vrednovan i jer je odbijen za nacionalnu penziju na koju pravo imaju priznati stručnjaci iz raznih oblasti, kao i umetnici koji su dali doprinos kulturi.

Kako je objasnio, život ga nije mazio, a put do zvezda je bio trnovit. Iako danas važi za veliku pevačku zvezdu, on je više puta istakao da živi na rubu siromaštva.

Hasan Dudić
foto: Printscreen

Hasan je u "Novom jutru" kod Jovane Jeremić govorio o tome koliko ga je povredilo to što nije dobio nacionalnu penziju, a prisetio se i pojedinih hitova čiji je on tvorac.

Hasan Dudić
foto: Printscreen

- Napisao sam preko 1000 pesama. Pisao sam za Sinana, Šabana, Anu Bekutu, Ljubu Aličića... Ma mnogima. Napisao sam Bekuti ''Rano moja, rano ljuta. Dokazao sam se, dobio sam nagradu za životno delo i istaknuti sam umetnik. Ja sam jedini bio tog žanra koji nisam dobio. Nisu mi odgovorili što nisam dobio. Meni su ljudi javili da je izašao konkurs i da imam sve uslove. Ne mogu opet da skupljam dokumentaciju... Naneta mi je bol. Ja bih voleo da moje pismo pročita moj predsednik kog ja volim iskreno. Zahvalan sam i zbog mog Šabana - rekao je Hasan i dodao:

- Povređen sam, ne znam ni kolika je ta penzija... Svi su dobili, mene su šikanirali. 52 godine sam ja na estradi. Ja sam potcenjen, ako ne mogu sebe da zaštitim, kako ću drugog?! Ja bih samo zamolio da se moje pismo pročita, ovo šikaniranje nije u redu. Ne dam se. Nisam došao da kukam...

Hasan Dudić
foto: Printscreen

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track