00:06

Zaplenjena vila Meljničenkovih i dalje u Trstu

svetska ekskluziva

OBEZBEĐENJE, POLICIJA, SVE ZAPEČAĆENO OD MARTA! Kurir u Trstu uslikao zaplenjenu jahtu Sandre Meljničenko od 530 MILIONA € (VIDEO)

Stars -

Andreju Meljničenku, ruskom bogatašu i suprugu nekadašnje "modelsice" Sandre Meljničenko, početkom marta zaplenjena je jahta od oko 530 miliona evra, otkad se nalazi u severoistočnoj luci Trst. Ovaj brod porodice Meljničenko, nazvan "SY A" - "Jedrilica A", jedna je od najvećih jahti, a definitivno je i najskuplja vodena zver na svetu.

Jahta, Aleksandra Meljničenko, Andrej Meljničenko
foto: Profimedia

Ekipa Kurira snimila je pre nekoliko dana ovu jahtu u luci Trst, gde se nalazi od 11. marta ove godine. Ipak, kako je ova jahta ogromna i veća od svih luksuznih plovila koja se nalaze u ovoj italijanskoj luci, ona je trenutno na otvorenom moru upravo zbog svojih dimenzija. Da ovaj brod nije u plovećem stanju i da sa njim nešto nije u redu, može se zaključiti samo na osnovu toga što je gornji deo palube pokriven ciradom i zapečaćen kako niko ne bi mogao da boravi na njemu.

Aleksandra Meljničenko
foto: Kurir

Inače, koliko ovu plutajuću zver strogo čuvaju italijanskih vlasti, pokazuje i činjenica da je, kada su primetili da naša ekipa snima jahtu i da joj se jako približila, policija na čamcima odmah reagovala. Našoj ekipi je rečeno da se odmah udalji jer je pristup tom plovilu, koje je zaplenjeno - strogo zabranjeno i o njemu se vodi posebna pažnja u ovoj luci.

Aleksandra Meljničenko
foto: Kurir

Podsetimo, Sandra, koja važi za najbogatiju Srpkinju, a koja je i najmlađa bogatašica među deset najimućnijih žena na svetu - na listi magazina Forbs zauzela je osmo mesto, sa bogatstvom procenjenim na čak 23,8 milijardi dolara. Ona i njen suprug Andrej Meljničenko su svoje raskošne žurke obično i priređivali na ovoj megajahti, kojom su redovno krstarili. Društvo su im na njoj pravili odabrani gosti, među kojima su svetski poznate ličnosti i manje poznati, ali ultrabogati pripadnici svetskog džet-seta.

1 / 11 Foto: Privatna Arhiva Kurir

Jahta neuobičajenog izgleda, sa zakrivljenim jarbolima i trupom, među najvećim je jahtama na svetu. Visoka je 100 metara, dugačka 142,81 metar. Može da dostigne brzinu od 21 čvora. Napravljena je 2015. godine. Ima osam paluba, helidrom i podvodnu sobu kroz koju može da se vidi podmorski svet. Dizajnirana je za 20 gostiju i 54 člana posade.

Andrej Meljničenko svojevremeno je izjavio da je nazvao ovu jahtu slovom "A" da bi bila prva na popisu registra pomorskih vozila.

Stars Naslovna
foto: Kurir

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

01:30:29

SCENIRANJE 29.05.2022. ZORICA MARKOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track