PRVI BOŽIĆ DRAGANE MIRKOVIĆ U ZAMKU OD 50 MILIONA €: Ogromna jelka od 2 metra u BALSKOM SALONU,a dekorisan STO nosi JAKU simboliku
Foto: Instagram/dragana_mirkovic

novogodišnje čarolije

PRVI BOŽIĆ DRAGANE MIRKOVIĆ U ZAMKU OD 50 MILIONA €: Ogromna jelka od 2 metra u BALSKOM SALONU,a dekorisan STO nosi JAKU simboliku

Stars -

Zamak Ebenfurt nadomak Beča oaza je mira Dragane Mirković, koja je prvi put ove godine proslavila Božić u njemu.

Ogromna jelka viša od dva metra našla se u centru ogromnog balskog salona, a odlučila se za ukrase bele boje. Dragana je, da bi je okitila, morala da se popne na merdevine. Trpezariju i huhinju ukrasila je crvenim tonovima, na radost, a svojim pratiocima na Instagramu poželela je srećne praznike.

"Srećni praznici dragi moji! Budite mi živi, zdravi, srećni, voljeni i volite beskrajno! Voli vas vasa DM", napisala je Mirkovićeva uz video svog prekrasno ukrašenog doma.

00:51

Pogledajte kako je Dragana Mirković ukrasila DVORAC

Podsetimo, jedna od najzanimljivijih činjenica o dvorcu jeste da je u njemu nekada živela Marija Terezija, koja je krajem 17. veka često boravila u njemu. govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna koliko ima soba, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

- Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici - rekla je Dragana jednom prilikom.

1 / 6 Foto: Printscreen/Instaram

Enterijer dvorca su ona i njen suprug Toni zajedno sređivali, a odabirom nameštaja se, uglavnom, on bavio. Ističe da su predmete uglavnom kupovali u Italiji, ali nisu birali određeni motiv ili temu, već ono što im se dopadalo u određenom trenutku. Posebno je ponosna na kupatilo koje je kompletno ukrašeno Svarovski kristalima, sa antičkim motivima, Versače komoda.

kurir.rs

Bonus video:

06:01

Dragana Mirković na snimanju novogodišnjeg programa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track