PREŽIVLJAVALA JE NIZ TRAGEDIJA, A ONDA JOJ JE PREKIPELO! Slavna pevačica o trenutku slabosti kada je pokušala sebi da ODUZME ŽIVOT
Foto: Marina Lopičić

MANJE POZNATI DETALJI

PREŽIVLJAVALA JE NIZ TRAGEDIJA, A ONDA JOJ JE PREKIPELO! Slavna pevačica o trenutku slabosti kada je pokušala sebi da ODUZME ŽIVOT

Stars -

Tereza Kesovija ima bogatu karijeru dugu preko 50 godina, hitove, popularnost, ali i bolnu životnu priču.

Život jedne od najcenjenijih pevačica na ovim prostorima počeo je tragedijom - majka joj je umrla kada je Tereza imala dva dana. Uzrok smrti je sepsa jer su se tih godina žene porađale kod kuće i nije bilo adekvatnih lekova i nege.

Tereza Kesovija
foto: Printscreen

Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upoznala je svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana.

Nakon razvoda od prvog supruga, Tereza se udala za hrvatskog vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma buran brak. Još jedna velika tragedija koja je obeležila njen život dogodila se 1974. godine, kada je dok je snimala spot u Nemačkoj saznala da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ubrzo nakon toga ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, jer je i njihova maćeha Jela preminula.

Tereza Kesovija
foto: Kurir

Za Terezu ovde nije bio kraj nesrećama. Saznala je da boluje od raka, nakon čega joj je odstranjen bubreg i dva tumora u uhu, a morala je da operiše i glasne žice. 2010. godine čuvena pevačica objavila je autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke svog života.

Tereza Kesovija
foto: Printskrin / You Tube

Ono što je malo poznato javnosti jeste da je Tereza u jednom periodu života pokušala da oduzme sebi život, a jednom prilikom za domaće medije govorila je o tome prvi i poslednji put.

- Istina je, pokušala sam da se ubijem. Ne volim lagati nikada u životu. Ni kada sam bila mala nisam lagala za ocene i kada dobijem jedinicu. Dobro se čovek oseća kada govori istinu. To se desilo u Parizu, bilo mi je jako teško. Tada mi je dete imalo tri godine... Nisam imala neki preterani razlog da sebi skratim život, mislim da je bila 1967 godina. Ležala sam, gledala sam u svaku crticu na plafonu, tražila sam neku paučinu i sabirala svoje crne misli. Kao neki automat, kao robot, ja sam skočila i potražila lekove. Užasno sam bila glupa tada, sada mi je smešno... Moje je dete došlo na vrata sva sreća, ali ja sam već popila tablete. Brzo sam otišla u bolnicu ali bila je blizu na sreću... - govorila je Kesovija.

Tereza Kesovija
foto: Printskrin / You Tube

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja. Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Kurir.rs

Bonus video:

00:57

Tereza Kesovija tužna zbog smrti kompozitora Sanje Ilića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track