BIVŠEM DEČKU ALEKSANDRE SUBOTIĆ SMANJENA KAZNA! Čabarkapu osudili zbog UBISTVA u pokušaju, a evo koliko će provesti u ZATVORU
Foto: Dragana Udovičić, ATA images

ZA VIŠE STVARI GA TERETILI

BIVŠEM DEČKU ALEKSANDRE SUBOTIĆ SMANJENA KAZNA! Čabarkapu osudili zbog UBISTVA u pokušaju, a evo koliko će provesti u ZATVORU

Stars -

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za pet i po godina kaznu Aleksandru Čabarkapi iz Kaluđerice i pravosnažno ga osudio na kaznu zatvora od osam godina zbog ubistva u pokušaju i dve iznude u pokušaju.

Istom presudom smanjena je kazna i Miloradu Radojčiću sa dve i po godine na kaznu zatvora od dve godine zbog iznude u pokušaju, a za isto krivično delo samo podstrekavanjem Nenad Slavić je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Vuk Mitić je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva u saizvršilaštvu sa Čabarkapom, dok su pravosnažno obojica za to krivično delo oslobođeni od optužbe.

Aleksandar Čabarkapa
foto: Zorana Jevtić

Drugostepeni sud je u preostalom, nepreinačenom delu potvrdio prvostepenu presudu.

Optužnicom Višeg javnog tužioca u Beogradu Čabarkapi i Mitiću je stavljeno na teret da su 4. februara 2009. godine u Beogradu, zajednički pokušali da liše života Karađorđa Subotića.

Precizirano je da su se Čabarkapa i Mitić nalazili u kolima sa N.P. koji je vozio, kada su počeli da pretiču oštećenog, Čabarkapa, koji je sedeo na zadnjem sedištu, i Mitić na suvozačevom i kada su bili pored vozila oštećenog počeli da pucaju u njega, nakon čega je N.P. nakon što je shvatio šta se dogodilo ubrzao i udaljio se od oštećenog.

Za ovo krivično delo Čabarkapa i Mitić su oslobođeni od optužbe, jer, kako smatra Apelacioni sud, ne postoji dovoljno dokaza da su upravo ovi okrivljeni, a ne neke druge osobe pucale na oštećenog u nameri da ga ubiju, a nema ni dovoljno dokaza da se događaj odigrao kao što se navodi u optužnici.

Aleksandar Čabarkapa, Aleksandra Subotić
foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Instagram

Čabarkapa je oglašen krivim jer je u noći između 18. i 19. aprila 2013. godine na parkingu stavio bombu iza točka automobila oštećenog B.K. koja je trebalo da se aktivira kad on krene u rikverc, do čega nije došlo.

Oglašen je krivim što je šilom i pretnjom od oštećenog N.P. pokušao da iznudi 30.000 evra, kao i da je zajedno sa Nemanjom Mladenovićem prema kome je postupak razdvojen, i Radojčićem u periodu od 16. juna do 1. avgusta 2013. godine, zajednički u saizvršilaštvu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, silom i ozbiljnom pretnjom nanošenja teških telesnih povreda, pokušali da od B.D. iznude 10.000 evra, na šta ih je podstrekao Nenad Slavić.

Aleksandar Čabarkapa, Aleksandra Subotić
foto: Printscreen

Prvostepenom presudom Čabarkapa je oslobođen od optužbe za krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, a oslobođen je i Novica Stanojkov od optužbe za pokušaj iznude.

Podsetimo, Aleksandra Subotić svojevremeno je bila u vezi sa Aleksandrom Čabarkapom, sa kojim je dobila ćerku Magdalenu.

Kurir.rs/Tanjug

Bonus video:

00:09

Aleksandra Subotić pokazala šta doručkuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track