30 GODINA YU ECO RADIJA! Spektakularnim koncertom uz dve DVE na Trgu u Subotici obeležen VELIKI jubilej (VIDEO)
Foto: RTV Yu eco

30 GODINA YU ECO RADIJA! Spektakularnim koncertom uz dve DVE na Trgu u Subotici obeležen VELIKI jubilej (VIDEO)

Stars -

Spektakularnim koncertom dve muzičke legende Ane Bekute i Snežane Đurišić kome je prisustvovalo nekoliko hiljada građana, RTV Yu eco obeležila je jubilej - 30 godina postojanja.

Trg slobode bio je premali za sve građane koji su došli da uživaju u koncertu dve muzičke dive i proslave rođendan Yu eco radija, prvog ekološkog medija na ovim prostorima.

Koncert je počeo nešto posle 20 časova, a čast da otvori koncert imala je talentovana Sandra Mladenović, zbog čijeg je glasa i enegije publika sve vreme bila na nogama. Zatim je na binu izašla legenda srpske muzičke scene Snežana Đurišić, koja je nastup počela poznatom numerom “Lepi moj”, a publika joj je uzvratila gromoglasnim aplauzom. Nakon toga su se ređali hitovi poput "Imena mi mog", "Odakle si sele", "Kleo se, kleo", “Udario tuk na luk”...

00:22

Snežana Đurišić u Subotici

Kasnije joj se na sceni pridužila koleginica, prava muzička diva, Ana Bekuta te su zajedno otpevale prvo Snežanin hit “Kiše”, а zatim Anin “Ostavljena”.

Publika je nakon toga uživala u izvođenju poznatih numera Ane Bekute “Zlatiborske zore”, “Što me nisi budio”, “Bekrija” i sve vreme pevala uglas. Pevačice nisu mogle da sakriju oduševljenje dočekom koji im je priređen u našem gradu uoči koncerta, ali i reakcijama publike.

00:28

Ana Bekuta u Subotici

U ulozi voditelja bili su Vesna Milanović i Siniša Medić, koji je svoju karijeru voditelja započeo u ovoj medijskoj kući, te je učestvovao u organizaciji ovog spektakularnog koncerta kojim je Yu eco radio obradovao Subotičane.

1 / 7 Foto: RTV Yu eco

Yu Eco radio imao je pionirsku ulogu jer je pre tri decenije ekologija bila potpuno nepoznata tema u domaćim medijima. Ko i na koji način zagađuje prirodu, kako je očuvati i edukovati najmlađe o značaju ekologije postali su glavna misija ove medijske kuće. Kao prvi privatni radio u Srbiji poverenje građana i veliku slušanost stiče vrtoglavo brzo i to zahvaljujući mladim kadrovima, punim entuzijazma i novih ideja.

Tokom godina Yu eco se razvijao i napredovao, te osim radijskog već 23 godine postoji i televizijski program sa zajedničkom misijom razvijanja ekološke svesti kod građana, kao i ljubavi prema okruženju u kojem žive i rade. Prepoznatljiv brend je informativna emisija “Info blok” koja svakodnevno informiše građane o najvažnijim dešavanjima iz grada i okoline, a pored nje tu su i emisije “In medias res” i “Razgovor s povodom” autora i voditelja Jožefa Pintera, kao i “Sportski kutak” i “Sportak” na čelu sa urednicom sportske redakcije Danijelom Pinter.

- Opstati 30 godina na medijskoj sceni izuzetan je uspeh i na tome čestitam celom kolektivu Yu eco radija i televizije. Širenje ekološke svesti uz poseban akcenat na naše najmlađe sugrađane, kao i pravovremeno i objektivno informisanje građana biće naša misija i u narednim godinama - izjavio je Jožef Pinter, vlasnik i direktor RTV Yu Eco.

Josef Pinter, vlasnik i osnivač prvog ekoloskog radija sa ćerkom Oljom na koncert povodom 30 god radija
Josef Pinter, vlasnik i osnivač prvog ekoloskog radija sa ćerkom Oljom na koncert povodom 30 god radijafoto: RTV Yu eco

- Posebnu zahvalnost upućujemo gledaocima i slušaocima bez kojih naša ekološka vizija ne bi mogla da živi ovoliko dug vremenski period - rekao je Toni Bedalov, novinar radija i prvi urednik Yu Eca.

30 godina postojanja

Yu eco radio osnovan je 5. juna 1993. godine u 5 do 12, kao prvi ekološki medij na našim prostorima. Tokom tri decenije postojanja svojom programskom koncepcijom sprovodi misiju o razvijanju ekološke sveti kod građana.

- Tokom tri decenije naša misija o razvijanju ekološke sveti kod građana nije se menjala. Osim programskom koncepcijom, svake godine organizovali smo brojne ekološke akcije zajedno sa građanima i nadležnim službama, a čitavu nedelju posvetili smo upravo ekološkim temama - ponosni su iz medijske kuće Yu eco radija.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja