DVADESET GODINA POSTOJANJА: Оrkestar Danijela obeležava jubilej!
Foto: Promo

Orkestar Danijela ovogodišnjim koncertom u Guči obeležava 20 godina postojanja

DVADESET GODINA POSTOJANJА: Оrkestar Danijela obeležava jubilej!

Stars -

Na ovogodišnjem Festivalu trube u Guči, 12. avgusta, srpska trubačka princeza, Danijela Veselinović sa svojim orkestrom prirediće publici veče za pamćenje, obojeno zvucima tradicionalne narodne pesme i svetskih hitova.

Danijeli će se na sceni pridružiti Neda Nikolić, solistkinja na fruli i Jelena Urošević, solistkinja na violini, sa kojima već dugi niz godina uspešno promoviše i neguje srpsku tradicionalnu muziku.

Orkestar Danijela
foto: Promo

Ove godine obeležavamo 20 godina postojanja u muzici. Veliko mi je zadovoljstvo što će to biti za vreme sabora trubača u Guči i što ćemo naš jubilej proslaviti sa ljubiteljima zvuka trube ali i našim prijateljima i dugogodišnjim saradnicima. Na sceni će nam se pridružiti Neda Nikolić solistkinja na fruli i Jelena Urošević solistkinja na violini. – kaže Danijela.

Ona ističe da je zajedno sa svojim orkestrom pripremila veoma raznovrstan repertoar koji će ljubiteljima ovog festivala, kao i uvek, doneti ludu zabavu. Sviraćemo svoje numere, kao i srpske tradicionalne pesme i kola, a s obzirom da Festival trube u Guči okuplja ljude iz raznih zemalja, zasviraćemo i neke svetske hitove. – poručuje prva žena trube.

Orkestar Danijela
foto: Promo

Slaveći ovaj značajan jubilej postojanja na muzičkoj sceni, orkestar Danijela se vraća na scenu gde je sve i počelo. Ističući kakva sećanja je vezuju za Guču i same početke Danijela kaže: Guča za mene i moj orkestar predstavlja scenu sa koje smo krenuli, naš početak, prva takmičenja i uspehe. Jedna od najdražih uspomene koje nosim svakako je bio momenata kad mi je Boban Marković poklonio svoju trubu rekavši “Ti si mala trubačka princeza”, što je postalo moj drugi nadimak i dalo nam vetar u leđa da stvaramo i trajemo.

Ovu godinu je, kako i sama ističe, obeležio veliki broj nastupa i gostovanja, kako u zemlji tako i u inostranstvu gde publika zvuke trube uvek dočekuje sa posebnim interesovanjem. Prethodni period nam je doneo brojne koncerte i gostovanja od kojih bi izdvojila nedavni koncert na Beogradu na vodi povodom 18. karnevala brodova, ali i turneje po Rusiji, Austriji i Švajcarskoj na kojima se uvek lepo provodimo promovišući sprsku tradiciju i muziku. – kaže Danijela.

Kao jedina srpska trubačka princeza, Danijela ističe da se kao žena, koja je svakodnevno okružena muškarcima u poslu kojim se bavi, trudi da svojim radom, trudom i muzičkim obrazovanjem razbije predrasude koje postoje. U Srbiji ovaj instrument pretežno sviraju muškarci, shodno tome žena sa trubom nailazi na razne predrasude koje mislim da sam razbila svojim radom, trudom, muzičkim obrazovanjem, nagradama, nizom koncerata u Srbiji i inostranstvu, a od nedavno i žiriranjem na takmičenju za Guču. Verujem da ovaj jubilej od 20 godina postojanja orkestra to takođe potvrđuje. Zato mi je neobično drago što ću imati priliku da sa publikom, svojim orkestrom i sa dve drage i uspešne žene to proslavim 12. avgusta od 20h na jednom od najpopularnijih festivala u regionu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track