SRPSKI PEVAČ UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Nastupao u Strmicama sa "Srpskom tromeđom", pa priveden, evo šta mu se stavlja na teret!
Foto: Pritnscreen

SRPSKI PEVAČ UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Nastupao u Strmicama sa "Srpskom tromeđom", pa priveden, evo šta mu se stavlja na teret!

Stars -

Pevač Rajko Lalić (63) uhapšen je u Kninu zbog, kako navode hrvatski mediji, povrede ugleda Republike Hrvatske. Inače, Lalić je pevač muzičke grupe “Srpska tromeđa”, koja je nastala još 1995. godine i ima 20 albuma.

Ovaj bend uglavnom nastupa na lokalnim manifestacijama u Hrvatskoj, kao što je folklorna manifestacija "Selo Tromeđe” u Strmica kod Knina.

Kako pišu hrvatski mediji, policija je sprovela istragu u okviru koje je ustanovljeno da je osumnjičeni izvodio pesme iz 1995. godine u kojima se Republika Hrvatska izvrće ruglu i javno omalovažava.

Rajko Lalić
foto: Pritnscreen

Kako dalje navode pomenuti mediji, pevač je u okviru tog nastupa nosio određene znakove i odevne predmete koji pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, što je završilo i na društvenim mrežama i time je prekršen član 5 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je krivična prijava dostavljena Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku i protiv njega će biti podnet i Optužni prijedlog, navode hrvatski mediji.

(crna-hronika.info)

Bonus video:

00:22

JK i Milica Pavlović u zanosnom plesu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track