PEVAČ IZAŠAO IZ HRVATSKOG ZATVORA Rajko Lalić pušten da se brani sa slobode, evo zbog čega su promenili odluku!
Foto: Printscreen

PEVAČ IZAŠAO IZ HRVATSKOG ZATVORA Rajko Lalić pušten da se brani sa slobode, evo zbog čega su promenili odluku!

Stars -

Pevač Rajko Lalić, kojeg je policija uhapsila na granici zbog pevanja, juče je pušten na slobodu, prenose hrvatski mediji.

Nakon saslušanja u Šibeniku zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv narušavanja ugleda Republike Hrvatske, pevač grupe "Srpska tromeđa" pušten je na slobodu.

Tužilaštvo mu, nakon saslušanja, nije predložilo jednomesečni istražni zatvor, jer kažu da nije bilo zakonskog osnova za zatvor, pa je pušten da se brani sa slobode u daljem toku postupka.

Rajko Lalić
foto: Pritnscreen

Policija je, češljajući sadržaje društvenih mreža, uočila Lalićev repertoar koji su njegovi obožavaoci delili i komentarisali. Policija je kriminalističkom istragom utvrdila da je Rajko Lalić "kao član muzičke grupe izvodio pesme koje su nastale tokom 1995. godine i čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izložili ruglu, preziru i javnom omalovažavanju".

Kako se navodi, prilikom izvođenja pesama je "nosio određene oznake i odevne predmete koji pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj celini, a što je objavljeno na društvenim mrežama, čime je počinio prekršaj iz čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira".

kurir.rs/maxportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja