Zoran Đerić: Kakav Maca, tu dolaze deca!

Aktuelni upravnik za Kurir

Zoran Đerić: Kakav Maca, tu dolaze deca!

Stars -
Inicijativa da se ta osoba imenuje za upravnika je skandalozna jer je reč o dečjem pozorištu, a njegov moral je diskutabilan, kaže aktuelni direktor Pozorišta mladih

Ćao, šečeru.- Za mene je inicijativa da se ta osoba imenuje za upravnika Pozorišta mladih skandalozna jer je reč o dečjem pozorištu, a osoba koja ga vodi mora imati moralni integritet. Diskutabilno je da li gospodin Maca ispunjava ovaj osnovni kriterijum - naglašava u razgovoru za Kurir aktuelni upravnik novosadskog Pozorišta mladih Zoran Đerić povodom predloga Gradskog odbora SPO da Dragan Marinković bude prvi čovek najstarijeg lutkarskog teatra u regionu.Đerić napominje da je na mesto upravnika izabran na konkursu kao nestranačka ličnost, te da će, ukoliko do njegovo smene ipak dođe, preko suda zatražiti zaštitu svojih prava.- Moja smena bi bila grubo kršenje čak tri zakona i iskoristiću sva pravna sredstva koja mi stoje na raspolaganju. Ovo je moj drugi mandat na čelu Pozorišta mladih i taj posao po zakonu mogu obavljati još tri godine - kaže Đerić i dodaje da još nije dobio zvaničan dopis o smeni.Skupština grada Novog Sada juče nije razmatrala Macinu kandidaturu, već je imenovala članove Upravnog odbora pozorišta koji će naknadno odlučiti da li će doći do smene u pozorištu.

T. Rakočević - S. Popović

Marinković povukao kandidaturu?Dragan Marinković Maca nije želeo da komentariše glasine da je zbog oštre reakcije javnosti od SPO navodno zahtevao da se povuče njegova kandidatura.- Sve sam rekao u saopštenju za javnost koje je stranka objavila pre dva dana. Na putu sam i nemam nikakav komentar na tu temu - rekao je Maca za Kurir.

UDUS podržava ĐerićaUdruženje dramskih umetnika Srbije navodi da bi eventualna smena aktuelnog upravnika Pozorišta mladih predstavljala najgrublje kršenje zakonskih procedura i autonomije ustanova kulture.- Situacija u Novom Sadu pokazuje koliko su institucije kulture i stvaraoci nezaštićeni - navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja