UMESTO 50.000 € ZA ODŠTETU, ČOVEKU BEZ RUKE NUDILI PRASIĆE! Filip i Jovana se kupaju u PARAMA, a fudbalerov otac ne vraća dug
Foto: EPA / Filippo Venezia

UMESTO 50.000 € ZA ODŠTETU, ČOVEKU BEZ RUKE NUDILI PRASIĆE! Filip i Jovana se kupaju u PARAMA, a fudbalerov otac ne vraća dug

Stars -

U bivšoj firmi oca Filipa Đorđevića, Dušana, radniku Milanu Brkoviću mašina je otkinula ruku! Nesrećni događaj se desio pre 26 godina, a fudbalerov otac do danas nije isplatio povređenom čoveku 50.000 evra, koliko je određeno pravosnažnom presudom.

Kako prenose mediji, nesrećni slučaj se desio 1996. godine, čija se proizvodna hala nalazila u Sopotu, gde se nezgoda i desila!

- Firma se bavila proizvodnjom stočne hrane, a nesrećni Milan nije bio zaposlen ni u firmi, ni na tom radnom mestu. Radio je na crno, na mašini koja je drobila hranu za životinje. Kako nije bila obezbeđena zaštitnom ogradom, a i sam radnik nije bio obučen za te poslove, prilikom sipanja ulja u nju mašina mu je uhvatila mantil i uvukla ga unutra! Samlela mu je pola tela, uključujući i ruku! Od tada je čovek potpuni invalid - ispričao je izvor!

Jovana Đorđević, Filip Đorđević
foto: Printscreen/Instagram

Kako nam je rekao, od 1998. godine Milan Brković je na sudu sa svojim bivšim poslodavcem, ocem proslavljenog fudbalera Filipa Đorđevića:

Više od dve decenije čovek pokušava da izdejstvuje pravdu, ali bezuspešno. Sudija koja je tada vodila postupak u međuvremenu je otišla u penziju, a onda se predmet prebacivao na njene kolege koje su presudile u korist nesrećnog radnika. Filipov otac Dušan je godinama izbegavao njeno uručenje, a firmu u kojoj se desio nesrećan slučaj je i ugasio. Svu svoju imovinu je prebacio na treća lica kako bi izbegao da Brkoviću isplati štetu.

Kako nam je još izvor upućen u ceo proces objasnio, otac poznatog fudbalera imao je sramotnu odbranu na sudu.

Jovana Švonja, Filip Đorđević
foto: Instagram

- Rekao je da je radnik na sopstvenu odgovornost zalazio u deo koji nije bio obezbeđen, da se peo preko buradi i da je bio pijan. Sud je, naravno, odbacio te optužbe i osudio je Đorđevića.

Otac bivšeg reprezentativca je, kako smo saznali, pokušavao i da izbegne prinudnu naplatu i obmane izvršitelje:

- Kada su izvršitelji pokušali da popišu njegove nepokretnosti, on je ispraznio ceo stan u kojem živi i još se žalio kako je za transport tih stvari morao da plati 600 evra. Nesrećnom čoveku bez ruke, koji je i socijalni slučaj, umesto novca ponudio je prasiće - rekao je izvor.

Advokat oštećenog Milana Brkovića Vladimir Nikolić potvrdio je saznanja do kojih smo ekskluzivno došli!

Filip Đorđević, Kijevo
foto: EPA / Filippo Venezia

- Tačna su vaša saznanja da je moj klijent Milan Brković tužio gospodina Dušana Đorđevića za naknadu nematerijalne štete nastale usled povreda na radu koje je pretrpeo kao zaposleni u firmi gospodina Đorđevića. Događaj datira iz 1996. godine, kada je moj klijent prilikom obavljanja radnih zadataka koje mu je poverio gospodin Đorđević, a za koje prethodno nije bio obučen, pretrpeo teške telesne povrede u vidu traumatske amputacije desne ruke i nagnječenja gotovo celog tela. Zbog toga što nije preduzeo adekvatne mere zaštite i postupao u skladu sa tada važećim pravilnicima, protiv gospodina Đorđevića je vođen i krivični postupak u kojem je proglašen krivim za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 194 Krivičnog zakonika u kom mu je izrečena uslovna osuda - rekao je za Informer advokat Vladimir Nikolić.

- Moj klijent je podneo tužbu još 1998. godine tada nadležnom Četvrtom opštinskom sudu i istina je da je sudija kod koje je prvobitno vođen postupak nedavno otišla u penziju, kao sudija Vrhovnog kasacionog suda. Nakon gotovo 25 godina vođenja sudskog postupka moj klijent je dočekao ove godine da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu odluku Trećeg osnovnog suda u Beogradu kojom je gospodin Đorđević obavezan da na ime nematerijalne štete isplati iznos od 5.500.000 dinara.

Jovana Švonja, Filip Đorđević
foto: Privatna Arhiva

Advokat oštećenog nam je takođe potvrdio da je fudbalerov otac izbegavao i suđenja i uručenje presude:

- Istina je da je tokom celog postupka gospodin Đorđević zloupotrebljavao procesna ovlašćenja kako bi što više odugovlačio postupak. Istina je da je u postupku izvršenja nadležni izvršitelj, koji je vodio postupak po prvobitnoj pravosnažnoj presudi koju je Đorđević uspeo procesnom zloupotrebom da ukine zatekao ispražnjen stan. Što je, takođe, bio jedan od načina da izbegne naknadu štete prouzrokovane mom klijentu! Mi ćemo sada morati ponovo u postupak izvršenja preko javnog izvršitelja imajući u vidu da gospodin Đorđević ne pokazuje nikakvo interesovanje niti se smatra dužnim da plati štetu koju je naneo mom klijentu - zaključio je advokat.

Podsetimo, fudbaler Filip Đorđević iza sebe ima bogatu sportsku karijeru, a njegovo bogatstvo se procenjuje na više milionima evra. Igrao je za Crvenu zvezdu, italijanski Lacio, francuski Nant, italijanski Kjevo, a branio je i boje srpske reprezentacije. Ako otac ne može i neće da isplati štetu nesrećnom radniku, verujemo da bivši fudbaler to može i treba da učini.

Filipova majka hapšena zbog utaje poreza

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, pre dve godine, majka Filipa Đorđevića D. Đ. (67) bila je uhapšena zbog sumnje da je, sa još četiri osobe, izvršila krivično delo utaje poreza, zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica! Osumnjičeni se terete da su od decembra 2017. godine do februara 2019. godine malverzacijama u carinskom postupku oštetili budžet Republike Srbije za iznos od 130.396.311 dinara - saopštila je Poreska uprava 2021. godine.

kurir.rs/informer

Bonus video:

00:36

Stanija napustila Crnu Goru sa oženjenim dečkom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track