"TRPEO SAM NASILJE ZBOG IZGLEDA" Influenser se zbližio s ocem nakon majčine smrti, s PARTNEROM kupio kuću! Izborio se s teškoćama
Foto: Printscreen/Instagram

ispovest

"TRPEO SAM NASILJE ZBOG IZGLEDA" Influenser se zbližio s ocem nakon majčine smrti, s PARTNEROM kupio kuću! Izborio se s teškoćama

Stars -

Profesionalni kuvar, vizažista, plesač, pevač, influenser sa skoro milion pratitelja na društvenim mrežama - Marco Cuccurin gostovao je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep Bravo! radija.

Marco Ciccurin
foto: Printscreen/Instagram

Da je put do zvezda posut trnjem potvrđuje i njegova životna priča. Marco je pre dve godine ostao bez majke koja mu je bila najveća životna podrška, odnos s ocem tek je počeo graditi, okolina u kojoj je odrastao ga osuđivala, ali i osobe iz javnog života, a vršnjaci u školi su ga maltretirali zbog njegove seksualne orijentacije. Svejedno nikada nije birao lakši put i odustajao od sebe i svojih snova koje konačno živi.

Najbliži saradnici u njemu su videli tinejdžersku zvezdu koja će zavoditi devojke u prvim redovima, ali Marco je imao svoj put...

- Zašto ja to ne bih mogao napraviti s maskarom na licu? Nisam tu da se svidim svakome i to je potpuno u redu. Nema alternative, ja sam lik koji je shvatio da želi graditi svoj put, da na drugo ne pristajem. Prestao bih sve ovo raditi istog trena kada bi neko rekao budi nešto što nisi - izjavio je Marco kojem nije bilo lako.

Marco Ciccurin
foto: Printscreen/Instagram

On je i žrtva vršnjačkog nasilja.

- Najviše mi je ostalo urezano kada sam u osnovnoj došao u školu, a pola škole je bilo raspisano s grafitima – moje ime, prezime pa razni neprimereni znakovi, reči, sadržaji... Pisalo je svašta, a najviše se ticalo moje s*ksualnosti i fizičkog izgleda, jer sam se ja uvek nekako nosio drugačije. Samo što kada imaš 10, 11, 12 godina ne znaš stati iza sebe i onoga što predstavljaš, ali sada, hvala Bogu, znam, tada nisam znao i to me jako pogodilo... Nasilnici su tada kažnjeni, neki su i izbačeni iz škole - prisetio se Marco.

- Sve se to saniralo, ali je puno važnije sanirati štetu koja se dogodi s tvojim psihičkim zdravljem i sa svime što to nosi, ali evo vidiš da sam ja to sve dobro podneo i da sam iz svega toga izlazio samo jači - rekao je.

Žalosti ga što je vršnjačko nasilje i dalje prisutno, možda čak i više nego pre, ali stvar je u roditeljima, a ne u deci, smatra.

Marco Ciccurin
foto: Printscreen/Instagram

- Meni je najveći kompliment kada mi mame kažu: "Ja dozvoljavam svome detetu da te gleda", da me gledaju zajedno, moje recepte, videe... Čim je moj sadržaj primeren za decu, znam da sam na dobrom putu da takvih stvari bude manje. Da je bilo okrutno, bilo je, da je bilo teško, bilo je, ali uspeo sam to ostaviti iza sebe - rekao je.

U mami je uvek imao bezrezervnu podršku, rame za plakanje i najboljeg prijatelja, naučila ga je najvažnijim životnim lekcijama i usadila mu dobrotu. Nažalost, ona ga je napustila pre dve godine.

- Ja njoj posvećujem sve što radim, ona je moja inspiracija oduvek bila i to će i ostati. Nema dana kada fali više ili manje jer je to konstantna praznina. Bila bi ponosna na sve ove pobede u šou programima! Ona je na početku verovala u mene kada niko nije! Kada smo uzimali kofere i doslovce bežali od tate da bismo otišli na pevački šou, neki festival, kada on to nije podržavao, ona je rekla idemo, idemo, i stvarno smo uprkos svemu i svime išli napred - jer je ona verovala u mene! Moja nona je moja druga majka, dok je tata tek nakon mamine smrti ušao u moj život, spojio nas je njen odlazak i sada mi je velika podrška. Celo vreme sam verovao da ću s tatom naći zajednički jezik što se na kraju i dogodilo - podelio je Marco.

Marco Ciccurin
foto: Printscreen/Instagram

Velika podrška mu je i partner, kojega Marco za razliku od svega drugoga u svome životu, ne želi podeliti s javnosti.

- Tata je jako zadovoljan, čak nekada s njim priča više nego sa mnom. To je gotovo jedina stvar koju držim za sebe, drugo sam sve dao na tacni, ali ovo je nešto što sebično čuvam za sebe. Lepo je, traje već dosta dugo i ne želim da se to pokvari - istaknuo je.

Zajedno su izgradili kuću u blizini Zagreba, u kojoj Marco živi svoje snove. Neki od neostvarenih su nastup na Evroviziji i salon za ulepšavanje.

Kurir/ Jutarnji list

Bonus video:

00:36

OVAKO JUTJUBERI ZARAĐUJU PARE, RUŽA RUPIĆ REKLA U ČEMU JE PROBLEM! Postoji razlika između Jutjuba i medija, OVU PUBLIKU CILJAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track