OVO JE KAPELA U DVORCU DRAGANE MIRKOVIĆ: Tu se molila Marija Terezija, pogledajte kako je folk zvezda renovirala zamak Ebenfurt
Foto: Kurir, Nemanja Nikolić

magija

OVO JE KAPELA U DVORCU DRAGANE MIRKOVIĆ: Tu se molila Marija Terezija, pogledajte kako je folk zvezda renovirala zamak Ebenfurt

Stars -

Dragana Mirković ekskluzivno za Kurir televiziju otvorila je vrata svog magičnog dvorca. Folk zvezda pre dve decenije je sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila ovu građevinu i godinama ulagala da je iz stanja ruševine vrati u prvobitno stanje.

Dragana Mirković
foto: Miomir Milić

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a pevačica je sa velikom ljubavlju i pažnjom vodila računa o svakom detalju.

- Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici - govorila je Dragana svojevremeno.

Dragana Mirković, Dragana Mirković dvorac
foto: Printscreen

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 18. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

Dragana Mirković, Dragana Mirković dvorac
foto: Printscreen

Dragana i njen suprug odlučili su da preurede građevinu uz pomoć stručnjaka i prilagode je svojim potrebama. Budući da insistiraju na autentičnosti, ostavili su arhitektonske detalje koji su dvorac krasili i pre renoviranja, kao što su na primer veliki prozori sa sedalnim delom.

Dragana Mirković, Dragana Mirković dvorac
foto: Printscreen

Enterijer dvorca Dragana i Toni su zajedno osmislili, poseban akcenat je na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima.

1 / 7 Foto: Printscreen

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde porodično organizuju proslave i obeležavaju najvažnije datume.

00:42

ZAVIRITE U DRAGANIN DVORAC U AUSTRIJI: Najvea regionalna yveyda otvorila vrata svog doma

Počeo je novi zabavni format Kurir televizije "Rame uz Rame sa Draganom" koji će se emitovati svake subote i nedelje od 20 časova.

Dragana Mirković
foto: Miomir Milić

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković sa svojim timom izabrala je 14 takmičara koje će voditi kroz uzbudljivu avanturu. Oni će se gotovo tri meseca boriti za priliku da nastupaju sa Draganom Mirković na njenom jubilarnom koncertu, ali i za glavnu nagradu, koja iznosi čak milion dinara.

Kako će izgledati njihova plesna borba i ko će zablistati i otvoriti put ka uspehu, pratite na Kurir televiziji subotom i nedeljom od 20 časova!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:52

DRAGANA MIRKOVIĆ OTKRIVA ZAŠTO JE PRISTALA DA SNIMI PRVU PLOČU: Nisam htela da budem pevačica, nego turistički vodič!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track