DAČA OTKRIO NAJVEĆU TAJNU O HITU "PEDRO": Pričalo se da je Madona zabranila tu pesmu, pevač posle 20 godina ispričao šta je istina
Foto: Privatna arhiva, YouTube/TheGeniusaugusti MS

DA LI STE ZNALI

DAČA OTKRIO NAJVEĆU TAJNU O HITU "PEDRO": Pričalo se da je Madona zabranila tu pesmu, pevač posle 20 godina ispričao šta je istina

Stars -

Damir Radoičić, poznatiji kao Dača Dak, nakon 20 godina medijske ilegale, progovorio je za Kurir i otkrio mnoge tajne grupe sa kojom je harao devedesetih godina.

Dača Dak
foto: Privatna Arhiva

Vlasnik je mnogobrojnih hitova koje se pevaju i dan danas, a jedna od njih je i pesma "Pedro", koja je bila obrada Madonine najpoznatnije numere u to vreme.

Nakon što je Ksenija Pajčin napustila grupu i započela solo karijeru, pevačica Coka je snimila pomenutu numeru sa Dačom i zavladala dens scenom u to vreme.

Grupa Dak
foto: Printscreen YT

Dača je za Kurir otkrio da li je istina da je Madona "strajkovala" pesmu sa Jutjuba zbog kršenja autorskih prava jer su navodno snimili bez dozvole njenog tima.

- Ta priča nije tačna. Kada sam izbacio "Pedra", preko Sokoja je stigao upit, to je bilo 1999/2000. godine. Na tom CD piše da je to obrada Madonine pesme, ništa nismo krili. Odgovorili smo na taj upit da je u pitanju parodija na pesmu zapravo tekstualna parodija na tu temu. Stvarno nismo imali nikakve dodatne upite, nije bilo "strajkovanja" jer Jutjub je, čini mi se, 2003. godine počeo da bude popularan, tako da tu nije bilo nikakvih problema.

Kurir.rs

Bonus video:

02:55

Karamela posetio grob Ksenije Pajčin na 11. godina od smrti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track