I JUGOSLAV KARIĆ POSTAO ŠAMAN! Elena ubedila bivšeg muža da se priključi KULTU: Evo kakve RITUALE vrše tokom PUNOG MESECA! BIZARNO
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

CEREMONIJA DESPAČO

I JUGOSLAV KARIĆ POSTAO ŠAMAN! Elena ubedila bivšeg muža da se priključi KULTU: Evo kakve RITUALE vrše tokom PUNOG MESECA! BIZARNO

Stars -

Elena Karaman je uspela da ubedi i svog bivšeg supruga Jugoslava Karića da postane sledbenik šamanizma, paganske religije po kojoj svetom vladaju nepoznate sile i duše umrlih, saznaje Kurir.

Elena Karić, Jugoslav Karić
foto: Damir Dervišagić

Dizajnerka enterijera već duže vreme učestvuje u ritualima tokom punog meseca ili pomračenja sunca, a jedan od njih je i prinošenje menstrualne krvi boginji plodnosti Pačamami, odnosno Majci Zemlji! Međutim, njoj se odskoro u bizarnim ritualima pridružio i Jugoslav, koga je uspela da ubedi da se priključi kultu.

Jugoslav je zajedno s njom učestvovao i u ceremoniji despačo, koja se održava uvek tokom punog meseca - priča izvor Kurira. Reč je o ritualu sa Anda kojim se zahvaljuje na darovima života boginji Pačamami. Njoj se tokom obreda nude razni pokloni: šećer, žitarice, perje, so, novac i cveće, a zatim se sve to upakuje i prinese vatri da izgori.

- Bilo je predivno. Jedinstveno iskustvo. Hvala ti, ljubavi, na trudu i posvećenosti - zahvalio se Jugoslav bivšoj ženi na učestvovanju u ritualu.

Elena Karić
foto: Printscreen/Instagram

Inače, dizajnerka je, proučavajući šamanizam, provela neko vreme u amazonskoj džungli u Peruu, gde je postila, meditirala i učila o ceremonijama, da bi kasnije to znanje prenela i svojim prijateljima, pa i svom bivšem mužu.

- Nedostaje mi moja kuća iz džungle, spavanje bez prozora i vrata, pod munjama. Kad sam savladala strah, postala sam jedno s Majkom Zemljom, koja me je naučila da najveća dostignuća potiču iz skromnosti. Hvala boginji Pačamami na svemu - napisala je Elena.

Nakon što se vratila u Srbiju, ona je u nekadašnjem dvorištu svoje vile na Kosmaju počela da primenjuje različite obrede, kao što je ceremonija vatre. Prema pravilima šamanizma, taj ritual se održava tokom punog ili mladog meseca, a cilj je da oslobodi negativnu energiju i transformiše čoveka. Elena je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima s grupom ljudi pleše oko vatre, a zatim udara u gong!

Jugoslav Karić
foto: Nenad Kostić, Damir Dervišagić

Naša ekipa kontaktirala je Jugoslava, koji nam je poručio sledeće:

- Mi smo razvedeni, ali imamo divan odnos. Sa tim kultom i paganskim običajima ja nemam veze. Idem u crkvu, molim se Bogu svakodnevno kao svaki pravi pravoslavac. Šta Elena sad radi, to je njena stvar - poručio nam je Jugoslav, a na njega se nadovezao i njegov stric Bogoljub.

- Poslednje što očekujem od porodice Karić je da ima veze s tim sektaškim običajima. Mi smo poznati kao hrišćani i vernici i samo našu veru priznajemo - poručio nam je ljubazno Bogoljub Karić.

Podsetimo, naša ekipa je nedavno posetila Eleninu velelepnu vilu u Ljutoj, na Crnogorskom primorju, gde su njene komšije ispričale da se svojih paganskih običaja i rituala ne odriče ni tokom odmora. Tako nam je jedna od njenih komšinica priznala da se plaši Elene i da se od prošle godine, kad ju je videla na obali mora tokom izvođenja rituala, toliko uplašila da dva dana od šoka nije izašla iz kuće.

- Meni je drago što je nisam videla ove godine. Prošlog leta samo infarkt što nisam doživela kad sam videla šta radi kod mora u šest ujutru. Ja sam inače ranoranilac, ali ono šta ona radi je jezivo. Evo, baš tu... Da li je to neka sekta ili šta, stvarno ne znam. Prizivala je neke duhove sa čudnim imenima, dizala je ruke ka nebu i zavijala, pored nje su bile neke travke i nešto je i palila. Ulazila je i izlazila iz mora, okretala se ukrug. Evo, sad se naježim kad se toga setim, dva dana na kupanje nisam išla. Kažu da je normalna osoba, ali ja je se plašim, i sigurno nisam jedina - ispričala nam je tada Elenina komšinica.

Elena Karić
foto: Printscreen

Bizarni obredi

Elena u čašici skupljala svoju menstrualnu krv

Elena je svojevremeno šokirala javnost kad je u specijalnoj silikonskoj čašici sakupljala menstrualnu krv, za koju smatra da je sveta, pa je uz obred prosula u travu i cveće. Reč je o starom verovanju koje potiče iz vremena Inka, prema kojem žene treba da "vrate mesečnu krv Majci Zemlji u znak zahvalnosti".

- Menstruacija je sveti, lepi i osnažujući aspekt ženstvenosti. Naša mesečeva krv je moćan eliksir. Predavanje menstrualne krvi je drevna tradicija koja neguje našu vezu sa Majkom Zemljom i omogućava nam da učestvujemo u razmeni energije s njom. Poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual - napisala je ćerka Verice Rakočević na Instagramu.

Naslovna
foto: Kurir

Kurir.rs

Bonus video:

00:37

OKRENULA JE OVO NAOPAKO I ZAKAČILA NA PLAFON: Elena Karaman Karić svoj dom nazvala SVETIM, a evo šta sada RADI! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track