DEJAN STANKOVIĆ KRALJ UDARNA TEMA U BELGIJSKIM MEDIJIMA: Posle tužbe Srbina, vođa Socijaldemokrata napustio funkciju!
Foto: Privatna Arhiva

DEJAN STANKOVIĆ KRALJ UDARNA TEMA U BELGIJSKIM MEDIJIMA: Posle tužbe Srbina, vođa Socijaldemokrata napustio funkciju!

Stars -

Dejan Stanković Kralj, koji godinama živi i radi u Belgiji, poznat je kao borac za ljudska i evropska prava. Angažovan je na razvoju evropske romske organizacije Kham, kao njihov potparol koga su zamolili da pruzme pravne korake protiv poznatog belgijskog političara Konera Rosaua (Conner Rousseau), vođe Socijaldemokrata u Belgiji, koji je u pijanom stanju izjavio da su romi ''braon ljudi'' koje belgijska policija treba da tuče palicama.

Dejan je sa svojim timom pokrenuo tužbu protiv pomenutog političara u ime ove organizacije i danima je u javnosti iznosio optužbe na račun rasističkih izjava pomenutog političara. Povodom ovog slučaja, oglasio se i javni tužilac koji je doneo odluku da zbog rasističkih reči koje je uputio, vođa socijaldemokrata godinu dana pod obavezno uz sudsku pratnju mora da prisustvuje seansama o uticaju reči i upotrebi jezika sa tarapeutom kao i da poseti memorijalni centar o holokaustu i ljudskim pravima.

Dejan Stanković Kralj
foto: screenshot

Nedugo posle ove odluke, Rosau je sazvao konferenciju za novinare i na iznenađenje svih, izjavio je da je momentalno napušta funkciju vođe Socijaldemokrata u Belgiji.

Dejan Stanković Kralj
foto: screenshot

Povodom ovih dogadjaja Dejan Stankovic Kralj, izjavio je za Kurir :

“Pored toga što sam već 20 godina profesor Pravoslavne veronauke i sudski prevodilac za flamanski jezik u Briselu, takodje sam i borac za osnovna ljudska i evropska prava. Nedavno je čitava belgijska javnost upoznala moj rad i oduševljeni su mojim rezultatima. Nisam neko ko voli uzalud da priča, ja sam čovek od akcije koji voli da radi,doprinosi i pokazuje rezultate, što su prepoznali u Belgiji i zato mi nude da budem kandidat za poslanika u belgijskom parlamentu. Uvek ću se uspešno boriti za osnovna ljudska prava i ravnopravnost svih ljudi, jer mi je Bog dao taj talenat.”

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track