ĆERKU KRSTILI DOK JE BILA U INKUBATORU! Danica Crnogorčević i njen muž đakon prošli kroz težak period: Niko nije verovao...
Foto: Privatna Arhiva

ĆERKU KRSTILI DOK JE BILA U INKUBATORU! Danica Crnogorčević i njen muž đakon prošli kroz težak period: Niko nije verovao...

Stars -

Danica Crnogorčević je mlada interpretatorka duhovne i etno muzike i vlasnica pesme: "Veseli se srpski rode". Danica je pravi primer da se uz veru u Boga pobeđuju i najteži trenuci u životu.

Ona je jednom prilikom ispričala kako su usrdne molitve pomogle da njena prerano rođena beba preživi i izraste u živahnu i veselu devojčicu.

- Pre dve godine, 10. februara, sveštenik Predrag Šćepanović krstio je Kasijanu u inkubatoru u trenucima kada je bila u kritičnom stanju - napisao je na Daničinom Fejsbuk profilu njen suprug pre nekoliko godina, inače đakon.

Danica Crnogorčević
foto: Instagram

Njihova beba je rođena dva meseca pre termina zbog Daničinog povišenog krvnog pritiska, koji je bio 230 sa 125.

- Poslata sam hitno u Klinički centar, a pola sata po dolasku pukao mi je vodenjak, Gospod je tako uredio. Kada se rodila, doktori su se borili za Kasijanin život na neonatologiji, ali gotovo da niko nije verovao da će uspeti da se izvuče - pričala je Danica.

Dan posle porođaja je nazvao vladika i rekao da bi Kasijanu trebalo krstiti što pre. Odmah posle krštenja bebino stanje je krenulo nabolje. Dok je bila u inkubatoru, svi su je zvali Živka, a prohodala je sa 11 meseci, mada je na rođenju bila teška samo kilogram i po.

Danica Crnogorčević
foto: Privatna Arhiva

- Ljudi nisu svesni koliko je važna Sveta tajna krštenja. Takođe je važna i molitva. Tokom trudnoće sam svakodnevno čitala Akatist Presvetoj Bogorodici, Psaltir, kao i Sveto pismo, tokom zime sam i noćila u manastiru Ostrog. Uverena sam da je moja čvrsta vera u Gospoda pomogla da beba preživi - rekla je Danica.

Danica Crnogorčević
foto: Privatna Arhiva

Problem u bolnici je nastao kada je jedna od doktorki bila skeptična povodom krštenja, ali na insistiranje porodice Crnogorčević, bebu je ipak krstio otac Predrag u prisustvu kuma Radula Živaljevića. Primetno je bilo da je odmah nakon krštenja naglo počela da se povlači infekcija.

Kasijana je sada zdravo i živahno dete. Ime bebe Kasijana nije odabrano slučajno, reč je o naslovu knjige vladike Nikolaja, koju je njen suprug, tadašnji verenik, poklonio Danici da pročita. Bila je obostrana želja da dete nosi to ime. U knjizi se govori o životu jedne monahinje, čiji se grob nalazi u manastiru Mileševa.

Danica i Ivan danas imaju četvoro dece, a ona poslednji put porodila u avgustu ove godine i sinu su dali ime Sava.

Kurir.rs/Srpski telegraf/republika

Bonus video:

02:44

SAMO JEDNA STVAR SPASIĆE NAŠ NAROD: Danica Crnogorčević uputila moćne reči SVIM SRBIMA Posle ovih reči zapitaćete se samo jedno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track