MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Dragana progovorila o svom plesačkom umeću, a ovo ju je vinulo u ZVEZDE i razlikovalo od drugih
Foto: Nemanja Nikolić, Kurir Televizija

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Dragana progovorila o svom plesačkom umeću, a ovo ju je vinulo u ZVEZDE i razlikovalo od drugih

Stars -

Dragana Mirković je u 14 epizodi emisije "Rame uz Rame sa Draganom" otkrila samo jednu od tajni uspeha koje su je održale na estradnom nebu 40 godina.

Dragana Mirković
foto: Nemanja Nikolić

Dragana je prva pevačica koja je u svet narodne muzike uvela ples kojim se bavila na profesionalnom nivou do te mere da su je mnogi plesači svrstavali u prave igrače.

Nikada nije krila koliko se trudila da poveže muziku i ples, a sada je priznala o čemu je oduvek vodila računa i prisetila se starih pesama koji su pravi primer za sinhronizaciju ove dve umetnosti.

Dragana Mirković
foto: Printscreen

- Kada bi plesom morala da prenesem tekst pesme, taj izraz lica o kome ja često govorim je izuzetno bitan. Nije tu bitan samo pokret već ono što isijava iz vas je jako važno i prenosi se na publiku. Postoje razne vrste emocija, na primer ako je radost u pitanju, pesma "Opojni su zumbuli" tu je bili sve slatko, repići, osmeh i pokreti koji sve to prate - govorila je Dragana.

1 / 5 Foto: Printscreen

- Kada su bile balade koje sam jako volela i gde smo imali fantastične koreografije, recimo "Tebi ljubavi", tu smo pokazivali te pokrete pokazuju bol i patnju i tešku emociju - pričala je folk zvezda.

1 / 5 Foto: Printscreen

Novi zabavni format Kurir televizije "Rame uz rame sa Draganom"

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković sa svojim timom izabrala je 14 takmičara koje će voditi kroz uzbudljivu avanturu.

Dragana Mirković
foto: Miomir Milić, Privatna Arhiva

Oni će se gotovo tri meseca boriti za priliku da nastupaju sa Draganom Mirković na njenom jubilarnom koncertu, ali i za glavnu nagradu, koja iznosi čak milion dinara.

Kurir.rs/ L.M. Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:27

Dragana Mirković sišla u publiku na koncertu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja