TATA DAMIRA HANDANOVIĆA POZNATI JE NARODNI PEVAČ: Snimio NAJSKUPLJU tezgarošku pesmu, a svi ga znaju po NADIMKU
Foto: ATA images/Dušan Milenković

TATA DAMIRA HANDANOVIĆA POZNATI JE NARODNI PEVAČ: Snimio NAJSKUPLJU tezgarošku pesmu, a svi ga znaju po NADIMKU

Stars -

Damir Handanović, koji je u braku sa Dubravkom Đedović Handanović, u muzičkom svetu poznat kao veoma uspešan kompozitor, koji radi sa najvećim imenima naše estrade.

A ljubav prema muzici i talenat Damir je nasledio od svog oca, folk pevača i kompozitora Hašima Handanovića Paška, koji mu je pokazao kako muzički svet zaista izgleda.

Dubravka Đedović, Damir Handanović
foto: Printscreen/Instagram

Evergrin "Devedeset dana" razmrdao je karijeru Paška Handanovića. Do tada je bio dvojkaš iz muzičkog jata Novice Negovanovića.

Ova numera je napravila veliki zaokret na Paškovom muzičkom putu.

- "Devedeset dana" mi je produžila vek. Zahvaljujući maestru Mići Nikoliću snimio sam megahit, i to u ludilu rata i hiperinflacije. To je svakako moja najskuplja tezgaroška pesma. Uneo sam u nju i deo sebe, i kad je pevanje i kad je melodija i kad je tekst u pitanju - ispričao je narodnjački klasik Paško Handanović.

- Nikad neću zaboraviti solističke koncerte po Šumadiji pod radnim nazivom "Devedeset dana". Nema veće tezge od punih domova kulture i nema punijeg srca od radosne publike.

Prvu verziju pesme "Devedeset dana" Paško je snimio 1994. godine za produkciju Diskos, a desetak godina kasnije presnimio je za produkciju Renome.

Bonus video:

01:38:13

SCENIRANJE 25.06.2023. MILOMIR MARIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track