"S POTILJKA MU SE SLIVALA KRV" Pisao hitove za Šabana, braću Matić, osvajao nagrade, a onda su mu pucali u ČELO nasred ulice
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

ubica nikad nije pronađen

"S POTILJKA MU SE SLIVALA KRV" Pisao hitove za Šabana, braću Matić, osvajao nagrade, a onda su mu pucali u ČELO nasred ulice

Stars -

Kompozitor i tekstopisac Velibor Vučurovića (31) iz Feketića ubijen je 2010. godine nasred Bulevara Jaše Tomića u Novom Sadu, kada ga je metak pogodio u glavu dok je išao ka svom prijatelju, a njegovo ubistvo je i dalje nerešen zločin.

Vučurović je ubijen u 21 sat, nasred jedne od najprometnijih novosadskih ulica. Policija u vreme istrage nije isključivala mogućnost da je Vučurović ubijen greškom.

"Video sam mladića kako, kao pokošen, pada na trotoar. Zaustavio sam automobil i pritrčao u pomoć. Nije davao znake života, a sa potiljka mu se slivala krv. Metak mu je ušao kroz čelo i izašao kroz potiljak", ispričao je tada jedan Novosađanin koji se u momentu ubistva nalazio na Bulevaru Jaše Tomića.

Velibor Vučurović, Kompozitor, Tekstopisac
foto: Privatna Arhiva

Ubijeni Vučurović je pao na zemlju, a pored njega je ostao kišobran koji je nosio u ruci. Prolaznici i brojni vozači pokušali su da pomognu nesrećnom mladiću, ali je za njega bilo kasno. Niko od brojnih prolaznika, međutim, nije pouzdano mogao da kaže ko je i odakle ispalio smrtonosni hitac.

Prema pretpostavkama policije, u Vučurovića je pucala jedna osoba, koja je zatim trkom nestala između okolnih zgrada, a motiv svirepog ubistva, koje je po svemu ličilo na mafijašku likvidaciju, ni danas nije poznat.

Velibor Vučurović, Mesto Zločina

Nesrećni otac za medije je tada rekao da je bio nezadovoljan istragom.

- Posle zločina nije blokirana ulica niti okolne zgrade, što je ubici omogućilo da pobegne. Detaljniji uviđaj je rađen tek nakon sedam dana. Pošto je tih dana padala kiša, skoro svi tragovi su izbrisani - rekao je tada Zoran Vučurović.

Pokojni Vučurović je sarađivao sa velikim brojem estradnjaka i napisao neke od najlepših hitova narodne muzike. Pisao je pesme za Jovana Perišića, Šabana Šaulića, Sašu i Dejana Matića, Acu Ilića. Autor je dueta "Tragovi sećanja", koju pevaju Mira Škorić i Šerif Konjević. Na prvom "Grand festivalu" osvojio je treću nagradu publike za pesmu "Prvi put" u izvođenju Stevana Anđelkovića. Dva puta je nagrađen na "Moravskim biserima".

Bonus video:

00:10

Olja Barjami ispred zgrade gde zivi kompozitor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track