"CECO SRAM TE BILO! MOJ OTAC TI JE POMOGAO A TI NAM DUGUJEŠ HILJADE EVRA" Oglasila se ćerka Doce Ivankovića! Ogorčena na pevačicu
Foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić

nastavlja se...

"CECO SRAM TE BILO! MOJ OTAC TI JE POMOGAO A TI NAM DUGUJEŠ HILJADE EVRA" Oglasila se ćerka Doce Ivankovića! Ogorčena na pevačicu

Stars -

Podigla se velika prašina nakon što smo u jučerašnjem članku objavili podatke o tome da Svetlana Ceca Ražnatović duguje novac brojnim saradnicima koji su joj pisali pesme proteklih decenija, pošto im nije isplatila honorare od zarade na Jutjubu.

Nisu u kontaktu

Osim Aleksandra Milića Milija, s kojim se Ceca već duže vreme sudi zbog spora oko vlasništva nad fonogramima, oglasila se i tekstopisac Ljiljana Jorgovanović i potvrdila da joj Ražnatovićeva duguje pare, kao i predstavnici firme "Konekt netvork", koji zastupaju porodicu pokojnog kompozitora Dobrivoja Doce Ivankovića. Oni su u izjavi rekli da Ceca i njen tim ne žele nikakav dogovor, nikakvo mirno rešenje ovog problema, a to potvrđuje i Ksenija Ivanković, ćerka Doce Ivankovića.

Svetlana Ražnatović, Ceca, Svetlana Ražnatović Ceca, Aleksandar Milić Mili
foto: Damir Dervišagić, Petar Aleksić

- Već dve godine traju naši pokušaji da rešimo ovaj problem. Moja sestra po ocu Lidija i ja nismo ni znale da imamo pravo da dobijemo novac od pregleda na Jutjubu dok to nismo saznale od ljudi iz firme "Konekt netvork" - priča Ksenija i nastavlja:

- Cecu poznajem od svoje jedanaeste godine, tada ju je moj otac doveo kod nas u kuću. Gledao ju je kao svoje dete. Pomogao joj je u svemu na početku karijere, a nikad nije uzeo ni dinara za pesme koje joj je napisao. Za ovo što pričam postoje brojni svedoci. Od 1993. godine Ceca nas nikad više nije pozvala- priča ćerka pokojnog kompozitora. Ona naglašava da u skorije vreme nije pokušala da stupi u kontakt s Ražnatovićevom.

Ksenija
foto: Privatna Arhiva

- To smo prepustili našim zastupnicima, ali kako su nam oni rekli, sa Cecine strane i strane njenog tima nailazimo na potpuno ignorisanje. Da se razumemo, ja ne sporim da je ona velika zvezda i da je zaslužila da zarađuje novac od pregleda pesama na Jutjubu. Ali baš zato što je velika zvezda, sramota je da ne isplati naš deo novca, koji nam pripada kao naslednicima Dobrivoja Ivankovića, i da se na taj način bruka. U pitanju su hiljade evra. Zaista ne mogu da shvatim da se neko ko ima toliko novca tako ponaša, to je dno - zaključila je Ksenija Ivanković.

Bez saglasnosti

Ljilja Jorgovanović, Ceca, Svetlana Ražnatović Ceca
foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić

Podsetimo, Jorgovanovićeva je u jučerašnjoj izjavi naglasila da Ražnatovićeva od nje čak nije tražila ni dozvolu za objavljivanje pesama.

- Na albumima Svetlane Ražnatović radila sam od 2000. do 2016. godine i koautor sam velikog broja njenih pesama. Nikad nisam potpisala nijednu saglasnost niti ugovor da se te pesme postave na Jutjub kanal Svetlane Ražnatović i objave na digitalnoj distribuciji "Ceca mjuzik". Sva moja autorska dela objavljena su na tom kanalu i digitalnoj distribuciji bez moje dozvole, od čega nisam zaradila ni jedan jedini dinar, a ono što dobijam od Sokoja godišnje ne vredi ni pristojnu večeru. Uprkos tome, smatram da sve može da se reši na civilizovan i pravedan način - navela je ona.

Kurir.rs

Bonus video:

01:48:30

DIVAN SHOW S02E20 ZA WEB

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track