NAJSKUPLJE SVADBE SRPSKE ESTRADE! Na venčanje pukli 500.000 €, zaradili dvostruko! On zakupio CELO POLUOSTRVO, kočije, limuzine...
Foto: Zorana Jevtić, Pritnscreen/Youtube, EPA/Sebastien Nogier

LUKSUZNIJE OD HOLIVUDSKIH

NAJSKUPLJE SVADBE SRPSKE ESTRADE! Na venčanje pukli 500.000 €, zaradili dvostruko! On zakupio CELO POLUOSTRVO, kočije, limuzine...

Stars -

Sloba i Jelena Radanović napravili su posle dve godine od crkvenog i građanskog venčanja svadbu za rodbinu i prijatelje u jednom restoranu na Adi Huji, kada su ujedno proslavili i prvi rođendan sinu Damjanu. Veselju su prisustvovali i mnogobrojne ličnosti sa estrade, a kako su mediji preneli, Radanovići su za slavlje potrošili 70.000 evra.

Svadbe na estradi su postale veoma luksuzne, a pojedine poznate ličnosti potrudile su se da sve bude savršeno.

Ovo su neke od najskupljih svadbi ličnosti sa javne scene:

Lepa Brena i Boba Živojinović

Svadba je organizovana 7. decembra 1991. godine u hotelu "Interkontinental", tada ubedljivo najluksuznijem u celoj velikoj Jugoslaviji. Bilo je oko 600 gostiju, sve je izgledalo kao na filmu. Brena je nosila grandioznu venčanicu, gostima se služila torta koju su ukrašavale jestive rakete i gramofonske ploče. Mladenci su dobili bogate darove. Najvredniji je svakako bio automobil marke Mercedes, dar Bobinog velikog prijatelja i teniskog kolege Borisa Bekera. O tome kolika je pažnja posvećena Breninom i Bobinom venčanju dovoljno svedoči i podatak da se čak 2. dnevnik tadašnje televizije Beograd direktno uključivao u prenos svadbe. Čitava svadba je snimana, a video kaseta prodata je kasnije u više desetina hiljada primeraka. Bila je to najveća i najgrandioznija svadba bivše Jugoslavije, a koštala je oko 50.000 nemačkih maraka.

Lepa Brena i Slobodan Živojinović i danas žive u srećnom braku. Imaju dva sina.

Svetlana Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan

Ceca i Arkan venčali su se u Beogradu, 19. februara 1995. godine, u crkvi Svetog Arhangela Gavrila. Komandant Srpske dobrovoljačke garde je nosio vojno odelo srpskog vojvode iz Prvog svetskog rata, a poznata pevačica prelepu venčanu haljinu, koju je kreirao čuveni Grk Dimitrios.

Čitava ceremonija bila je tradicionalna, po svim srpskim svadbenim običajima. Događaj su prenosile najveće medijske kuće u Britaniji i Americi. Svadbeno veselje priređeno je u beogradskom Interkontinentalu. Bilo je više od 800 gostiju, za bogatu trpezu bio je zadužen poznati kuvar Jakov Stablović. Jele su se najraznovrsnije đakonije i specijaliteti, pio najkvalitetniji francuski konjak. Mladenačka torta imala je 5 spratova i 70 kg. Ukupan ceh, kako su mediji tada preneli, izneo je oko 100.000 nemačkih maraka.

Dara Bubamara i Milan Kesić

Poznata novosadska folk pevačica i pariski biznismen venčali su se 3. maja 2008. godine, u Sabornoj Crkvi u Novom Sadu. Svadbeno veselje održano je u hotelu Park. Bilo je oko 600 zvanica, sve je izgledalo glamurozno - od luskuznih belih limuzina i kočija sa belim konjima, preko unikatne venčanice koju je kreirao čuveni libanski dizajner Eli Sab, nakita od 4 različite vrste zlata i spektakularnog vatrometa, pa do ogromne, 80 kilograma teške torte. Svabda je koštala oko 120.000 evra.

Jelena Ristić i Novak Đoković

Nole i Jelena priredili su svoje venčanje na crnogorskom Svetom Stefanu jula 2014. godine. Svadbena ceremonija je trajala nekoliko dana. Prvog dana uveče organizovana je žurka dobrodošlice u restoranu Agora; ceremonija venčanja obavljena je sutradan na Kraljičinoj plaži; crkveno venčanje obavljeno je u manastiru Praskvica, nekoliko dana kasnije. Najbolji teniser sveta potrudio se da za oko 200 zvanica obezbedi sve vrhunsko. Čak je iznajmio i limuzinu koja će svim gostima biti na raspolaganju, a tu uslugu je platio 15.000 evra. Svim gostima bilo je obezbeđeno prenoćište u najekskluzivnijim objektima, hotelu Maestral i rizortu Aman, kao i povratne avionske karte. Ustvari, Đoković je zakupio čitavo ostrvo Sveti Stefan, tačnije sve apartame i sobe koji na njemu postoje.

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić

Za muzički program bili su zaduženi Milica Todorović, Lena Kovačević, Miroslav Ilić i Željko Samardžić, uz pratnju dva vrhunska benda. Na meniju je bilo raznih posnih i specijaliteta od ribe, ali i pršut i jagnjetina. Sve skupa, ovo je bila ubedljivo najskuplja svadba na Balkanu, za koju je, prema pisanjima medija, izdvojeno neverovatnih 2.500.000 evra.

Severina Vučković i Igor Kojić

U novembru 2015. godine venčali su se hrvatska pevačica Severina i Igor Kojić, fudbalski menadžer, sin srpskog folk pevača Dragana Kojića Kebe. Bilo je oko 600 gostiju, pretežno estradnih zvezda iz Srbije i Hrvatske. Služeni su vrhunski specijaliteti srpske kuhinje i pila najkvalitetnija pića.

1 / 7 Foto: Story

Seve se više puta tokom svadbe presvlačila, a sve njene haljine su kreacija Matije Vuice. Za prvi mladenački ples Severina i Igor odabralisu pesmu "Moje zlato". Nju je otpevao Petar Grašo, a kasnije su i mnogi drugi gosti pevali. Svadba je bila vrhunski organizovana, vodilo se računa o svakom i najsitnijem detalju. Oni koji vole da kalkulišu i računaju, procenili su da je koštala 52.000 evra.

Veljko i Bogdana Ražnatović

Veljko Ražnatović i Bogdana zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav 24. novembra 2019. u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu. Veliko svadbeno veselje za 500 zvanica upriličeno je u luksuznom hotelu u kome su gosti uživali uz najskuplji „rojal meni“ (kraljevski), koji košta 75 evra po osobi.

Meni je uključivao sve vrste pića, kako domaća, tako i strana, a kad je hrana u pitanju na raspolaganju gostima su bila sva jela od tartar bifteka, kraljevske salate šefa Rudolfa, lososa s kokosovim mlekom do patke prelivene sosom od borovnice.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

Mlada je ponela venčanicu staru 24. godine koju je na svom venčanju nosila Ceca Ražnatović. Prema procenama mladi bračni par Ražnatovića nakon svadbe bio je bogatiji za 100.000 evra koliko su dobili u kovertama od zvanica.

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović venčali su se u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, u koju su se uputili kočijama, a pre svadbenog veselja opet su se vratili u vilu, gde je mladoženja preneo mladu preko praga. Veliko slavlje nastavili su u "Belexpo" centru gde je oko 900 zvanica uživalo u fantastičnoj atmosferi, hrani i piću, a sve ih je koštalo oko 400.000 evra.

1 / 30 Foto: Zorana Jevtić

Sve je bilo podređeno mladencima, a pred kraj im je izneta torta od 10 spratova.

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger

Srpska teniserka Ana Ivanović i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger organizovali su svadbu od tri dana u hotelu "Aman", gde se oženio i Džordž Kluni, i sve ih je koštalo oko milion evra.

1 / 26 Foto: Damir Dervišagić

Opštinskom venčanju prisustvovale su porodice mladenaca, kao i bliski prijatelji, a do crkve gde su se venčali došli su gliserom.

Burme od 5.000 evra

Jelena Karleuša i Duško Tošić venčali su se 28. juna 2008. godine, a veselje je organizovano u jednom hotelu u Kovilovu.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen

Jelenu je do oltara dopratio otac Dragan Karleuša, a nakon što su razmenili zavete i izgovorili sudbonosno "da" Jelena i Duško razmenili su i burme vredne čak 5.000 evra. Nakon dirljivog venčanja usledila je proslava za pamćenje. Na bogatom švetskom stolu nalazili su se razni specijaliteti od plodova mora do tradicionalnih jela, a goste je zabavljao Tropiko bend i pevačica Mina Kostić.

Bonus video:

00:24

Hit snimak Jelene na svojoj svadbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja