"UĆUTI SMEĆE DOK JA GOVORIM" Žestok okršaj Sonje i Halida na suđenju, pevaču se usred ročišta slošilo: Vidite li ovaj cirkus?
Foto: Kurir, Shutterstock

dug od 90.000 € pod znakom pitanja

"UĆUTI SMEĆE DOK JA GOVORIM" Žestok okršaj Sonje i Halida na suđenju, pevaču se usred ročišta slošilo: Vidite li ovaj cirkus?

Stars -

Nastavljeno je suđenje Halidu Muslimoviću po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000 evra, bez kamate.

Halid Muslimović, Sonja Bašić, dokumenta sa suda
foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Proces koji je održan u Prijedoru trajao je četiri sata, a počelo je u 11 sati čitanjem vajber poruka od 2015. do 2024. koje je tužilja razmenjivala sa pevačem. Iz njih se jasno vidi da Halid više puta priznaje da joj duguje novac i da joj obećava da će isti vratiti u više mesečnih rata.

Sve vreme dok je Bašićeva obrazlagala sadržinu poruka, Muslimović je svojoj advokatici Jeleni Grulović govorio da Sonja laže. U jednom trenutku Bašiceva mu je rekla: "Ućiti smeće dok ja govorim!"

Halid Muslimović
foto: Printscreen/Premijera

Došlo je i do rasprave između Sonjinog branioca Dragana Tolimira i Halidove punomoćnice. Potom je njoj data mogućnost da postavlja pitanja Sonji, ali je ona pitala sve ono na šta je Bašićeva ranije odgovorila. - Ako želite da se naučite pravu, dođite kod mene na praksu - rekao je Tolimir Halidovoj advokatici.

Dok je trajala žučna rasprava, Halid se okrenuo ka novinaru Kurira, koji je pratio ročište i rekao mu: - Vidite li vi ovaj cirkus? Hoćete li ovaj put biti čovek prema meni, pošto ranije niste bili čovek? Sudija je nakon toga upozorio pevača da se ne obraća novinaru.

Sonja Bašić
foto: Printscreen/Novo Jutro

Onda je usledila kulminacija suđenja. Halidovu advokaticu je posebno zanimalo da li je Sonja osim poslovne, imala i neku drugu vezu sa Halidom. Na ovo je Sonja upitala: - S***?

Advokatica se zbunila, pa je sve vreme ponavljala: "Koliko je to trajalo?", pa je Sonja odgovorila:

- Mislite koliko je trajao s***? Počelo je 2015. a završilo se krajem 2017. Posle smo opet počeli u martu 2018. pa je trajalo dok me nije prebio u julu 2018. Ali sve to nema nikakve veze, ovo je suđenje za novac koji mi duguje - rekla je ona.

Halid Muslimović, Sonja Bašić
foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Dok je Sonja to govorila, Halid je sve vreme žvakao žvaku, a u jednom trenutku je tražio da se otvori prozor jer mu se slošilo.

Suđenje je prekinuto na pola sata, pa je nastavljeno i trajalo je skoro sat i po. Završeno je Sonjinim odgovorima na pitanja Halidove advokatice. S obzirom na to da je već bio kraj radnog vremena, sudija je rekao da ce Halid dati izjavu na sledećem ročištu jer je pevač kazao da mu treba više od tri sata za govor.

Sledeće ročište bi trebalo da bude održano u četvrtak 29. februara, kada bi trebalo da budu saslušani svedoci: Halidova deca Enis i Lejla, dve prethodne Sonjine advokatice i Halidov bivši advokat.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

09:32

STARS 251

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track