PEVAČICA OSTALA NEPOKRETNA NAKON POKUŠAJA SAMOUBISTVA! Dugovi je dotukli, sada je PRIKOVANA ZA KREVET, jedini oslonac joj je MAJKA
Foto: Shutterstock, Ilustracija

SLAĐANI JE POTREbNA NAŠA POMOĆ

PEVAČICA OSTALA NEPOKRETNA NAKON POKUŠAJA SAMOUBISTVA! Dugovi je dotukli, sada je PRIKOVANA ZA KREVET, jedini oslonac joj je MAJKA

Stars -

Potresna priča nekadašnje pevačice Slađane Marković iz Kraljeva potresla je domaću javnost, a detalji njene sudbine lede krv u žilama.

Život je nije mazio i za svaki uspeh i novac je vredno radila i trudila se, ali jedan nepromišljeni trenutak, Slađani je potpuno promenio život.

Do korona virusa Slađana je živela od pevanja, ali je u međuvremenu posla bivalo sve manje, dugova sve više, a usled velikog pritiska zbog para i nedostatka primanja rešila je da sebi skokom sa terese skrati muke i oduzme život.

Slađana Marković
foto: Printskrin/Facebook

Zbog restriktivnih mera ruke su joj, kao i mnogima iz njene branše, bile svezane. Borila se i u to (ne) doba koliko je mogla, ali troškovi života nadrastali su njenu borbu.

Nekadašnja pevačica živela je sa majkom, koja je preživela izliv krvi na mozak i nakon toga se borila sa invaliditetom, te nije bila sposobna da privređuje za domaćinstvo.

Sve teža borba za novac, životni problemi, ali i stanovanje u 20 metara kvadratnih, Slađanu je pritiskalo do te mere da je izgubila zdrav razum i sebi dodatno zauvek otežala sudbinu.

Slađana Marković
foto: Printskrin/Facebook

Zbog nagomilanog duga od 40.000 dinara za dažbine i pretnje da će sa majkom biti izbačena iz stana, Slađana je pokušala samoubistvo. Skočila je sa terase stana u kome žive i zadobila teške telesne povrede. Polomila je obe butne kosti, zadobila hematom i teško povredila kolena.

Tog 18. avgusta 2020. godine život im se okrenuo naglavačke.

Prevezena je u bolnicu, ukazana joj je psihološka pomoć i prepisani lekovi od strane psihijatra. Tada počinje nova, još teža borba.

U bolničkom krevetu ležala je 34 dana, prošla kroz tri operacije, a crne misli nisu joj davale mira.

Po izlasku iz bolnice, Slađana je prikovana za krevet, osuđena na četiri zida i vršenje nužde u pelene. Na svakih mesec dana mora da snima kosti, koje, kako doktori navode, slabo zarastaju.

Slađana Marković
foto: Printskrin/Facebook

Slađanin jedini oslonac je majka koja vodi bitke na svim frontovima.

- Slađa je sada psihički bolje nego pre, ali naša materijalna situacija je jako teška. Živimo od 10.800 dinara naknade za tuđu pomoć. Takođe, dobijamo i nešto malo više od 12.000 dinara socijalne pomoći. To nam nije dovoljno, jer mojoj Slađi stalno trebaju lekovi, tu su i groškovi za lekare... A ide i zima... Treba nam i za grejanje. Tražili smo od Centra za socijalni rad u Kraljevu dodatnu psihološku pomoć za moju ćerku, ali nismo dobili. U Centru su nam rekli i da više nemamo pravo na trenutnu pomoć, jer dobijamo naknadu za pomoć - otkrila je svojevremeno Milijana drhtavim glasom za Espreso.

Kako navodi Milijana, njena ćerka je nedavno dobila invalidska kolica na korišćenje. Međutim, spisak lekova i drugih neophodnih stvari je dugačak.

Nakon svih teških trenutaka Slađana se polako oporavlja, a suicidne misli, koje joj dugo nisu davale mira, zamenila je spokojem koji je pronašla u religiji.

Ispovedila se, pričestila i okrenula Bogu. Na ovom putu kojim sada mislima korača pomogli su joj duhovnici mnogih srpskih manastira.

Veru u Boga je pronašla, ali je veru u ljude izgubila. Kaže da su joj prijatelji, poznanici i kolege okrenuli leđa i da je niko ne nazove ni da uputi ono jedno, ljudsko "Kako si?".

- Kajem se, pogrešila sam, jer nisam umela da se nosim sa nemaštinom, pritiskom i bolesnom majkom.Od tad sam invalid, pokušavam da prohodam, ali je teško. Mnogo mi je pomogla mati Marija iz manastira Rođenje Presvete Bogorodice kod Čačka, razgovorom sam uspela da prevaziđem sve teške trenutke i pronađem oprost za ono što sam uradila - govorila je svojevremeno Slađana za Grand, ne želeći da se vraća na loš period, iako trenutno priživljava onaj najgori.

Slađana Marković
foto: Printscreen Facebook

Nekadašnja pevačica nakon svega, u jednom intervjuu za Espreso, otkrila da često komunicira sa ljudima koji su imali slične suicidne misli u nadi da im pomogne i bude primer zašto treba da misle i rade sve suprotno.

- Nakon svega što se dogodilo, dobila sam puno osuda okoline. Jedanaest meseci ove moje borbe ja nisam želela da tražim ničiju pomoć, a mnogi su se udaljili od mene misleći da ću nešto da im tražim. Devojka koja je napisala objavu odrastala je zajedno sa mnom i veoma sam joj zahvalna što je to podelila i što želi da mi pomogne. Javilo mi se putem Fejsbuka dosta momaka i devojaka koji su pokušali ili razmišljali o samoubistvu. Ja sam probala svojim primerom da ih posavetujem da to ne čine, naglašavala je Slađana i dodala:

- Na sreću, ja sam sada svoj put pronašla. Na teži način, ali jesam. To je najbitnije. Razgovarala sam sa mnogim sveštenicima, kao što je sveštenstvo manastira Tumane i ti razgovori veoma su mi pomogli. Kada imam psihičke krize ja se uvek toga setim i pomolim se - govorila je pevačica za Espreso.

Neophodni su joj lekovi Fortikolin, Detrikal D3 vitamin, Aspirin, Neurozan i drugi; pelene (broj 2, noćne), higijena, hrana i posteljina.

Slađana Marković
foto: Printscreen Facebook

Ukoliko želite da pomognete Slađani, možete je kontaktirati preko društvenih mreža.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona Slađanine majke, Milijane Jušković: 065/ 64 - 53 - 512.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Kurir.rs/Espreso

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track