KO JE OSUĐENA KUMA LEPE BRENE? Kraljica auto-mafije družila se sa srpskim džet-setom, držala butik, a na sudu spomenula Božinovsku
Foto: Petar Aleksić, Printscreen/Facebook

KO JE OSUĐENA KUMA LEPE BRENE? Kraljica auto-mafije družila se sa srpskim džet-setom, držala butik, a na sudu spomenula Božinovsku

Stars -

Tatjana Mioković, kuma Lepe Brene, proglašena „kraljicom estradne auto-mafije", koja se optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu teretila da je s nevenčanim suprugom Zoranom Jankovićem i još šestoro okrivljenih učestvovala u trgovini skupocenim automobilima koji su ukradeni u inostranstvu, osuđena je pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu na dve godine i dva meseca zatvora, kao i novčanu kaznu od 300.000 dinara, saznaje Kurir.

Njen nevečani suprug Zoran Janković osuđen je na osuđen je na šest godine i šest meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od milion dinara

Inače, Tatjana je bila uhapšena i 2015. godine u velikoj međunarodnoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije, kada je zaplenjeno oko 30 automobila. Miokovićeva je, podsetimo, bliska je sa brojnim ličnostima sa estrade, pa se pretpostavlja da su neka od kola prodali srpskim pevačima i pevačicama.

Kako su pisali mediji, Tatjana je ranije držala butik.

Bila je bliska sa Lepom Brenom, Sašom Popovićem, Darom Bubamarom, Gocom Božinovskom, Anom Bekutom i brojnim drugim estradnjacima. Kraljica estradne atuo-mafije" hvalila se na društvenim mrežama zajedničim fotografijama sa provoda, a javne ličnosti nisu prekinule kontakt s njom posle njenog hapšenja, a ni tokom suđenje.

Tijana je posle hapšenja nastavila da živi normalnim životom, putovala je, na društvenim mrežama se hvalila fotografijama sa raznih egzotičnih destinacija.

Podsetimo, njen nevenčani suprug ju je na suđenju branio tvrdeći da ona nije imala ulogu "čistača".

- Bili smo u gostima kod Brene i Bobe dva dana, na proslavi, ali se ne sećam tacno šta su slavili. Tada me je pozvao vlasnik „mercedesa A klase", i ja sam istrčao da se na brzinu vidimo u Breninoj ulici. Rekao mi je da ima automobil i da hoće da ga ocarini da bi njegova žena mogla da ga vozi. Kada smo krenuli od Brene i Bobe preuzeo sam taj automobil na jednoj pumpi. Čovek mi je dao kovertu s papirima i ključevima. U kolima je bila i saobraćajna za taj automobil - rekao je na suđenju njen nevenčani suprug, tvrdeći tada pred sudom da njegova supruga nije imala ulogu "čistača" koji je trebalo da mu dojavljuje ukoliko na putu bude policije.

Navode optužnice, po kojoj ih je sud osudio, negirala je i kraljica estradne auto-mafije.

- Goca Božinovska je imala BMW koji se meni svideo. Isti takav kupila sam preko interneta i nikakvih problema s njim nije bilo. Platili smo traženu cenu za njega - ispričala je pred sudom Tatjana Mioković tvrdeći da nije bila član kriminalne grupe.

Lepa Brena, Estrada, Tatjana Mioković, Auto-mafija, Ukradena Kola

Većina ljudi sa estrade sa kojima se Tatjana Miković viđala nije se oglašavala kada je uhapšena i dovedena u vezu. Jedna od retkih koji je tada pričala bila je pevačica Dara Bubamara.

- Ne poznajem Tatjanu. U stvari, poznajem je preko Lepe Brene zato što je ona iz Novog Sada, ali nemam kontakt s njom. Gledam svoj život i svoj posao, nemam ni vremena da se družim sa drugim ljudima. Nikada nisam kupovala automobile od nje, to isključivo radim u salonu u Nemačkoj - rekla je tada pevačica.

Bonus video:

00:42

Ognjen odveo kući Peruna i Minu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track