IVAN BOSILJČIĆ: OPROSTIO BIH PREVARU
Foto: Darko Radovac

IVAN BOSILJČIĆ: OPROSTIO BIH PREVARU

Stars -

Ivan Bosiljčić bio je gost Jutarnjeg programa Radija S, a sve prisutne je šokirao kada je na pitanje voditelja „da li bi oprostio prevaru“, kao iz topa odgovorio:

  • Da!

Jednom prilikom, gostujući na Radiju S, Sloboda Mićalović je izjavila da bi jedino Bred Pit mogao da zameni Bosiljčića u „Ranjenom orlu“. Ivan je kroz osmeh prokomentarisao da bi Slobodu jedino možda mogla da zameni Monika Beluči.

  • Pa, eventualno bih se oslonio na ukus Emira Kusturice, potvrdio bih taj kast Monike Beluči. Mislim da bi tu bilo mesta za obe. Ako je on uspeo obe da ih spakuje u kadar u filmu, pa pristao bih i ja na isto – rekao je Ivan.
Ivan Bosiljčić
foto: Darko Radovac

Važio je za najpoželjnijeg zeta svih mama i baka. Bio je omiljen starijim generacijama, pa su mu tako i stariji policajci gledali kroz prste ako napravi neki saobraćajni prekršaj. Zato ga, kaže mlađi policajci maltretiraju, pretresaju mu i auto, i njega i sve.

  • Mislim da je to zbog njihovih devojaka, koje su gledale sve od „Ranjenog orla“ do „Jorgovana“. Al’ sam se sad zamerio... kroz osmeh je rekao Ivan.

Još se nije slegla prašina od premijere filma „Jorgovani“, a scena o kojoj svi pričaju, i oni koji su gledali, i oni koji nisu gledali film, je ona gde Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić zagrljeni pevaju „Kad zamirišu jorgovani“. Manje je poznato da je deo scene nastao spontano i da su svi prisutni glumci i statisti zaplakali.

Ivan Bosiljčić
foto: Darko Radovac
  • Ta scena je specifična po tome što, ovaj film umesto da se razrešava kao i svaki film u jednoj dobroj dramskoj sceni, reditelj je smislio da ceo klimaks filma bude kroz ovu pesmu, koja je opšte poznata, nema ko je ne zna, koja je odlika jednog vremena, stare Juge... Boba i ja smo morali dobro da smislimo kako ćemo da izvedemo tu svađu i sve što će se desiti u filmu kroz ove stihove i ovu melodiju. Prevideli smo da će u tom trenutku, svi koji su se pojavili u filmu i svi statisti koji je bilo preko sto, da ćemo svi biti u jednoj prostoriji. I kada smo počeli da pevamo, zapravo kada smo ušli u taj muzički okršaj kroz ovu pesmu, nama su kolege stajale na metar od nas, i ja sam samo krajičkom oka video da su oni zaprepašćeni šta mi radimo. Oni su, kao i publika, očekivali da ćemo mi stajati, malo pevati uz neki mikrofon, ali niko nije očekivao takvu dramsku scenu. Zapravo, najveća vrednost plasmana ove pesme ponovo je taj njen dramski potencijal. I baš sam ponosan na to kako smo rešili tu scenu – ispričao je Ivan Bosiljčić za Jutarnji program Radija S.

Kome se možda „Jorgovani“ nisu dopali, Bosiljčića nudi oporavak na svojim koncertima u MTS dvorani. Čekaju ga tri koncerta u pratnji Simfonijskog orkestra i umetničkog orkestra „Stanislav Binički.

  • To će biti jedno parče lepote i dobrote, što ne znači da film „Jorgovani“ to nije. Film plasira jednu surovu istinu, a za surovu istinu nisu baš sve generacije spremne, naročito kad ih režiraju mlade rediteljske i scenarističke snage. Oni su vrlo brutalni i spremni da šokiraju publiku. Međutim, mislim da smo stvorili jednu dobru meru, koja ne povređuje publiku nego ih otrežnjuje. Zapravo, to otrežnjenje može da bude malo bolno za neke ljude koji imaju idelanu sliku o našem svetu, a to su obično naši roditelji. Moja baka je isto reagovala, jer njen nivo je najbolji, a ovo baš nije očekivala.
  • Za koncerte, na početku, uvek kažem, da imamo jedan važan zadatak – da se setimo da dobrote još ima, i da lepote još ima. Dostojevski je rekao „lepota će spasiti svet“. Pod tim rečima krećemo u plovidbu. Ovog puta će to biti izuzetno jer će biti u u pratnji simfonijskog orkestra „Stanislav Binički“. To se ne dešava svakog dana, to je poslednji put bilo pre 15 godina, kada je i bila premijera ove muzičko-poetske večeri, baš u ovom sastavu i baš na toj sceni – rekao je Bosiljčić.

Ivan se osvrnuo i na nemile događaja iz maja prošle godine i podržao Fondaciju Angeline Aćimović.

  • 17. marta u Sava Centru održana je jedna fantastična svečanost. Sa radom je počela Fondacija sa imenom Angeline Aćimović, jedne od devojčica koja je stradala u Ribnikaru. Tu smo se okupili svi mi, sa porodicama nastradale dece, ne samo iz Beograda, nego i iz Malog Orašja, Niške banje i Dubone. Svi smo se zagrlili i bogu smo se pomolili zajedno. Ova fondacija će imati za cilj da održava sećanje na te zločine, da razvijamo kulturu sećanja, ali i da razvijamo preventivu da se to više nikada ne desi. Baviće se i skretanjem pažnje o opasnosti interneta, pogubnosti interneta i uopšte javnosti medijskog prostora. Ponosan sam na snagu tih ljudi, oni su nama za primer, primer života – oduševljeno je pričao Ivan.

Celo gostovanje Ivana Bosiljčića u Jutarnjem programu Radija S možete pogledati na YouTube kanalu i Instagramu Radija S.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja