ALKA VUICA KANDIDAT NA IZBORIMA U HRVATSKOJ: Pevačica i ranije bila u trci za PREDSEDNICU, ali je usledio hladan tuš
Foto: Printskrin

ALKA VUICA KANDIDAT NA IZBORIMA U HRVATSKOJ: Pevačica i ranije bila u trci za PREDSEDNICU, ali je usledio hladan tuš

Stars -

Nakon što se 2022. godine Alka Vuica učlanila u SDP, hrvatska pevačica našla se na listi kandidata pomenute stranke za parlamentarne izbore koji će se održati 17. aprila ove godine.

Alka Vuica
foto: Printskrin

Vuica se nalazi na 14. mestu izborne liste u šestoj izbornoj jedinici. Zanimljivo je da ovo pevačici nije prvi put da se okuša u politici.

Naime, Vuica je 2009. godine odlučila da pokrene svoju političku karijeru te je planirala da izađe na predsedničke izbore kao kandidatkinja Zelenih. Tom prilikom govorila je kako joj popularnost daje "poziciju s koje želi i mora progovoriti".

- Nedopustivo je da ovaj narod živi u siromaštvu, kopa po kontejnerima. Devedesetih smo se borili za hiljadugodišnji san. Ostvarili smo samostalnost, dobili državu, zastavu, grb, ali izgubili smo zemlju. Naš san se izgubio onog trenutka kad je počela rasprodaja zemlje - rekla je tada pevačica, prenose bosanski mediji.

Alka Vuica
foto: Printskrin

Međutim, njeni snovi o političkoj karijeri nisu dugo trajali jer je već nakon dva meseca objavila kako je povukla kandidaturu zbog nedovoljnog broja prikupljenih potpisa.

Ipak, čini se da nije odustala te je svoju političku karijeru ponovo aktivirala učlanjenjem u SDP 2022. godine.

Kurir.rs/Klix.ba

Bonus video:

02:49

Alka Vuica o skandalu Bajage i Lukasa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track