LICITACIJA! Izvršitelji došli da oduzmu kuću Mići Megatrendu zbog duga prema bivšoj, evo šta se desilo
Foto: Marina Lopičić

Hit priča

LICITACIJA! Izvršitelji došli da oduzmu kuću Mići Megatrendu zbog duga prema bivšoj, evo šta se desilo

Stars -

Mića Jovanović, poznatiji kao Mića Megatrend, juče nije dozvolio izvršiteljima da preuzmu njegovu kuću na Senjaku.

Oni su došli u pratnji novog vlasnika, ali im je ulaz bio onemogućen. Na kući stoji tabla "Evroazijski centar za strateški menadžment", a prodata je na licitaciji zbog Mićinog duga od 800.000 evra prema bivšoj ženi Milici Đorđević na ime podele imovine posle razvoda. Naime, Mića nije ispunio svoju obavezu, pa je njegova bivša podnela tužbu. Sud je presudio u njenu korist, ali biznismen ni nakon te presude nije dao novac Milici, zbog čega su izvršitelji juče po drugi put izašli na teren. Do ulaska u kuću nije došlo jer je Jovanović iza kapije sazidao betonski zid, dok je juče, tik do ulaza, bio parkiran džip francuskih tablica, koji je onemogućio prilaz.

Senjak, Izvršitelji, Mića Megatrend
foto: Petar Aleksić

Naša ekipa bila je na mestu incidenta. Zatekli smo petnaestak momaka koji su nam ljubazno rekli da čuvaju kuću. Ubrzo su došli izvršitelji s novim vlasnikom, policija i vatrogasci. Pošto nikako nisu mogli da pristupe nekretnini, sačinjen je zapisnik i pripadnici MUP su se povukli, a za njima i ostali. Ovim povodom kontaktirali smo s Mićom Megatrendom, koji je objasnio o čemu se tu radi:

Senjak, Izvršitelji, Mića Megatrend
foto: Petar Aleksić

- Moja bivša žena Milica Đorđević je na svoju inicijativu potpisala predbračni ugovor da u slučaju razvoda neće tražiti ništa. Međutim, kasnije je, ucenom, izdejstvovala da dobije deo "zajednički stečene imovine". Paradoksalno je da je samo ona sticala imovinu u braku zahvaljujući avio-kompaniji, koju sam joj ja napravio. Ona ju je vodila, a moje učešće su bila dva mlazna aviona. Dogovor je bio da dobit delimo napola. Kompanija je za oko pet godina rada napravila znatnu dobit od nekoliko miliona evra, od čega ja nisam video žutu banku! Paradoks je neverovatan, gotovo filmski! Sada Milica, koja je puna para, od mene potražuje brdo novca, umesto ja od nje! - priča Mića i iznosi optužbe: - Tako se stvorila organizovana kriminalna grupa u sprezi: Milica, njen dečko "pink panter", "čuveni advokat" i ozloglašeni javni izvršitelj! Kuća je prodata na fiktivnoj aukciji (nikad oglašena, nikad održana) u kancelariji izvršitelja, i to za samo 320.000 evra.

Senjak, Izvršitelji, Mića Megatrend
foto: Petar Aleksić

Inače, ovo nije jedina kuća koja je predmet spora između bivših supružnika. Jovanovićeva nekretnina je pre nekoliko meseci bila tema medija jer su iz nje, navodno, izneti veća količina nakita vrednosti 300.000 evra, pet kilograma zlata, skupoceni "roleks", ženski sat "šafhauzen", zlatni lanac, masonski medaljon, zlatnici i starorimski novčici. Za krađu je Mića optužio bivšu vanbračnu suprugu Anu V., ali je povukao tužbu.

Mića Jovanović, Mića Megatrend
foto: Dado đilas

Ljiljana Stanišić

02:34

Sandra Afrika daje bakšiš Vesni Zmijanac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track