BREGA OTKRIO DA JE BIO ZALJUBLJEN U LEPU LUKIĆ! Pevačica ŠOKIRANA intimnim otkrićem: Imponuje mi, ali SAD JE KASNO, STARA SAM!
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

šarmirala ga

BREGA OTKRIO DA JE BIO ZALJUBLJEN U LEPU LUKIĆ! Pevačica ŠOKIRANA intimnim otkrićem: Imponuje mi, ali SAD JE KASNO, STARA SAM!

Stars -

Goran Bregović otkrio je da je u mladosti bio zaljubljen u Lepu Lukić, te da je u potpunosti bio impresioniran njenom pojavom.

Frontmen Bijelog dugmeta ovu tajnu ispričao je u velikom intervju koji je dao za magazin Nedeljnik.

Goran Bregović
foto: ATA Images

- Ja sam bio zaljubljen u Lepu Lukić. Ne mislim zaljubljen u nju kao u ženu, bio sam zaljubljen u njen humor i zezanje. Bijelo dugme je izolovano živelo, nismo se nikad petljali sa estradom. E, onda se odjednom pojavila želja da se više radi, jer jesmo malo radili, svirali smo jednom u tri godine, i ajde, odjednom se pojavila ta turneja TV revije i odjednom se nađemo okruženi estradom. To je za nas bilo čudo neviđeno - prisetio se muzičar, pa nastavio:

- Taj svet koji je imao neki humor koji mi ne znamo, svet koji živi na način i raduje se stvarima koje vi prvi put vidite. Ja sam Lepu Lukić gledao kao čudo. Jesam bio zaljubljen na neki način, ne sad kao da bih skakao na Lepu Lukić, verovatno jer sam se prvi put susretao sa šoubiz svetom, pa sam bio impresioniran njom. Ona je pričala takve neverovatne prostakluke, zbog kojih bi te mama išamarala kad kreneš tako nešto da ponoviš, ali je to bilo istovremeno tako duhovito i s takvim šarmom, koji verovatno samo jug Srbije ima na takav način. I to mi je bilo veliko otkriće, svima nama, ne samo meni - prisetio se Brega u intervjuu za Nedeljnik.

Pozvali smo Lepu i rekli joj šta je frontmen Bijelog dugmeta rekao. Bila je šokirana i iznenađena Bregovićevom izjavom.

Lepa Lukić
foto: Ana Paunković

- Prvi put čujem za to. Brega mi to nikad nije rekao. Je l' stvarno on to izjavio? Što bi on to rekao? Imali smo mi te turneje davnih godina, išli smo autobusom nas po 30 pevača. Bilo je i Bijelo dugme, sećam se. Lepo je to što je bio zaljubljen u mene, Brega je ipak Brega, nije bilo ko. Imponuje mi to, ali sad je kasno, imam dosta godina (smeh). Tad nisam imala ništa s njim. Davno je to bilo, tad smo bili svi mladi - poručila nam je Lukićeva.

Inače, Lepa je u to vreme, sedamdesetih i osamdesetih, bila najpopularnija pevačica folk muzike. O tome koliko su je ljudi voleli govori podatak da je prva sa estrade imala svoj klub obožavalaca, koji se zvao "lepisti". Reportažu o Lepi i njenoj slavi radila je čak i francuska televizija. Isto tako, bend Bijelo dugme je tokom osamdesetih uživao ogromnu popularnost među omladinom.

Bijelo Dugme

Kurir.rs

Bonus video:

02:46

LEPA LUKIĆ OTKRILA DA LI JE JOŠ LJUTA NA NADU TOPČAGIĆ: Nije samo to što se nije pojavila na koncertu, NEŠTO DRUGO ME ZABOLELO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track