OVO SIGURNO NISTE ZNALI O BREGI: Kao omladinac dobio UDARNIČKU ZNAČKU, evo šta je gradio i šta danas misli o svom poduhvatu
Foto: ATA Images

uspešan na svim poljima

OVO SIGURNO NISTE ZNALI O BREGI: Kao omladinac dobio UDARNIČKU ZNAČKU, evo šta je gradio i šta danas misli o svom poduhvatu

Stars -

Goran Bregović je jedan od onih muzičara koji su u Jugoslaviji uživali veliku popularnost, ali ga to nije sprečilo da bude ravnopravan sa ostalima.

Kao omladinac je išao na radne akcije, a jedna od njih bila je tokom izgradnje stadiona Benkovac. Bilo je to 1976. godine i muzičar je jednom prilikom pričao o tome.

Goran Bregović
foto: Nemanja Pančić

- Mislim da sam baš ovaj teren radio kad sam bio na radnoj akciji. Tada smo radili zemljane radove. Svako od nas u životu ostavlja neke tragove - kazao je on za bosanske medije 2017. godine, kada je nastupao u Prijedoru.

Zanimljivo je to da je Bregović tada u Prijedoru od gradonačelnika dobio takozvanu udarničku značku, identičnu onoj koju je dobio pre skoro pet decenija kada je kao mladić na istom mestu nagrađen za učešće u radnoj akciji „Kozara 76".

Podsetimo, Brega će uskoro krenuti na veliku turneju povodom proslave 50 godina postojanja benda Bijelo dugme.

- Upravo ugovaramo datume za turneju benda Bijelo dugme povodom jubileja pedeset godina postojanja. Krećemo s koncertima iz Doma mladih u Sarajevu 11 maja. Ovo mesto prima svega dve hiljade ljudi, ali smo ga odabrali zbog simbolike i emotivne vrednosti koje ima za Gorana Bregovića i druge muzičare iz benda. Posle tog koncerta 1974. godine je sve počelo - kazao je nedavno Adis Gojak, Bregovićev menadžer.

Bijelo Dugme, Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović, Goran Bregović
foto: ATAImages

Kurir.rs

Bonus video:

00:52

Goran Bregović na otvaranju Firefly studija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track