Nenad Okanović: Mirjana Karanović me izudarala

Producent i glumac

Nenad Okanović: Mirjana Karanović me izudarala

Stars -
Mira mi je tokom snimanja filma „Vir“ davala savete, čak me i kritikovala kao u vreme dok sam studirao. I dobro me isprašila, jer je to scenario tražio

Nenad Okanović je producent i jedan od glavnih glumaca filma „Vir“. Ostvarenje na kojem se radilo četiri godine konačno će doživeti premijeru 11. novembra u Sava centru. Okanović ističe da je srećan što će publika imati priliku da vidi film koji se bori protiv nasilja u društvu, pre svega protiv nasilja u porodici. Bori se i protiv antisemitizma i rasizma. Kroz tri priče ukazuje na to da svaki postupak za sobom povlači posledice.- Hteli smo da film bude baš onakav kakav smo u startu zamislili. Nismo hteli da pravimo kompromise. Ideje nisu manjkale, ali novac jeste. To je bila jedina kočnica i zbog toga smo na njemu radili četiri godine - kaže Nenad.♦ Kakva je tvoja uloga?- Igram umetnika, crtača grafita Grofa. Za razliku od Sina Dragana, Grof je gradsko dete. Prošao je kroz pakao rata, ali ga to nije iskvarilo. Dobrodušan je i nesebičan, to je zajednička karakteristika oba ova lika. Uživam da igram pozitivne likove, tako sam bliži publici.♦ Jesi li imao tremu od tvoje profesorke Mirjane Karanović, koja takođe glumi u filmu?- Nisam. Naprotiv, bilo je inspirativno gledati maestralnu Miru kako briljira u svakoj sekundi snimanja. Davala mi je savete, instrukcije, čak me i kritikovala kao u vreme studija. I dobro me isprašila jednom debelom knjigom, jer je to scenario tražio.

Mirjana Karanović
Mirjana Karanović

Zbog Kusturice smo promenili plan snimanja♦ Kako je došlo do saradnje sa Emirom Kusturicom?- Emiru Kusturici se divim. Upoznao sam ga pre nekoliko godina na Kustendorfu i od tada smo u kontaktu. Kad mi je scenarista i reditelj „Vira“ Bojan Vuk Kosovčević rekao da bi baš Emir bio idealan za jednu od uloga, pozvao sam ga i predložio mu to. Pročitao je scenario, pregledao do tada snimljen materijal i pristao. Cela ekipa se preselila u Užice, to je bio jedini način da se uskladimo s prezauzetim Profom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja