Krenberiz oduševio Beograđane
Foto: Tanjug

Koncert za pamćenje

Krenberiz oduševio Beograđane

Stars -
Irski pop-rok nastupio je u punoj Hali sportova i oduševio Beograđene
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Irski pop-rok bend "The Cranberries" (Krenberiz) održao je večeras pred punom Halom sportova na Novom Beogradu koncert kojim je mnogobrojnim fanovima u Srbiji nadoknadio dugogodišnje čekanje.Posle svega petnaestak minuta zakašnjenja, Halom sportova odjeknuli su prvi taktovi hita "Analyse" i grleni, jedinstveni glas Dolores O"Riordan uz oduševljene povike iz publike.

Bend, koji je svetsku slavu stekao 1993. hitom "Linger" i drugim albumom "No need to argue" tokom sat i po koncerta, bez preteranih svetlosnih efekata i uz energičnu i dobro uvežbanu svirku, nizao je hitove "Animal instinct", "Just my imagination", "I Can"t bee with you", "Salvation"...

Dobar prijem imale su i numere sa aktuelnog albuma "Roses", ali su najbolje primljeni ipak hitovi iz 90-ih.Možda najmoćniji momenat koncerta bila je numera "Zombie" koju je cela hala pevala iz sveg glasa i kojom je završen oficijelni deo koncerta. Sitna, ali energična O"Riordan u pank-rok kostimima podsećala je na zločestog vilenjaka i pozdravila je publiku na engleskom, rekavši da im je drago što nastupaju u Beogradu koji je prelep grad.

Grupa je izašla na jedan bis tokom kojeg su izveli nekoliko pesama, a koncert je završen hitom "Dreams".U svojoj dugogodišnjoj karijeri, "Cranberries" ima čak četiri albuma koji su među top 20 na "Bilbordovoj" listi najboljih 200 albuma svih vremena, kao i osam pesama: "Linger", "Dreams", "Zombie", "Ode to My Family", "Ridiculous Thoughts", "Salvation", "Free to Decide" i "Promises".

Kombinujući melodije gitarskog indi popa sa zvučnom teksturom kasnih 80-tih godina uz dodavanje keltskog "preliva", "Cranberries" je bila jedna od najuspešnijih grupa ranih 90-ih godina.

http://www.youtube.com/watch?v=7YekLC3gxjc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track